fbpx
15.8 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

/VIDEO/ Bălțenii, pro sau contra integrării europene? Care sunt prioritățile pentru Republica Moldova

Citește și:

Moldovenii vor alege la toamnă vectorul pe care îl va avea în următorii patru ani Republica Moldova. Pe lângă alegerea președintelui, cetățenii vor putea vota și la referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană. Chiar dacă o bună parte își dorește un viitor mai bun, sunt și din cei care nu susțin integrarea europeană.

„Asta numaidecât trebuie, numaidecât și așa am întârziat cu 30 de ani deja, cât se mai poate? Trebuie de trăit bine, foarte bine chiar. Este posibil dacă facem și referendum și alegerea președintelui.”

„Normal că avem nevoie de libertatea cuvântului și să nimerim în Uniunea Europeană, să ne ajute, că și așa ne ajută.”

„O viață bună, sănătate și pace. – Cum am putea să avem toate acestea? – Să fim cuminți și să ascultăm prin jur, ca să fie totul bine. Să nu ne certăm, să trăim fără sfadă, în pace și asta este totul.”

„Ați fost în Europa? – Am fost. – Va plăcut? – Iată vedeți cum, în ce hal vin de acolo? – De ce în așa hal, acolo oamenii parcă muncesc, au salarii bune, dumneavoastră de ce? – Amăgesc și când vii aici cu vreo doi euro spui că ai făcut parale. O să devenim stat membru și o să avem dreptul de muncă. – Dar de ce până acum nu a fost așa? – Pentru că nu avem acest statut de stat membru, piața muncii o să fie deschisă când o să devenim stat membru. – Ei nu mai cred eu, nu mai vorbiți.”

Campania de informare pentru Referendum implică mai mulți voluntari care doresc să explice societății care sunt prioritățile integrării europene.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt, Guvernul RM: „Aici la Bălți am întâlnit oameni vorbitori de română, vorbitori de limba rusă, oamenii care erau proeuropeni convinși și oameni care se gândeau și aveau nevoie de informație, oameni care nu se lăsau convinși la această etapă, dar au promis că o să revină  după ce o să studieze aceste materiale. Este simplu, Europa este despre pace, Europa este despre bunăstare, Europa este despre unitate și mai mult ca niciodată noi avem nevoie să ne unim în jurul unei idei naționale.”

Alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană, inițiate de președinta statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeași zi – pe 20 octombrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Festivalul Bășcuțelor a adunat sute de vizitatori la Țîra: Bucatele tradiționale și de artizanat nu au fost lipsite

Satul Țîra din raionul Florești a fost în weekend gazda celei de-a patra ediții a Festivalului Bășcuțelor Evenimentul a reunit...

Lupte intense pe frontul din Ucraina. Rușii au anunțat că au cucerit încă un sat

Armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unui alt sat din estul Ucrainei, situat în apropierea localităţii Ocheretîne, unde a...
  sursa: cursbnm.md