fbpx
27 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

/VIDEO/ Bălțenii se pregătesc pentru Paștele Blajinilor. Cât costă pomenile la piața din Bălți

Citește și:

În aceste zile se fac ultimele cumpărături pentru Paștele Blajinilor. Cele mai căutate produse în această perioadă sunt prosoapele, vesela și bomboanele sau biscuiții, care nu lipsesc în pomenile oferite la cimitir. Chiar dacă sunt mulți cumpărători, comercianții spun că aceștia sunt foarte reținuți și cumpără foarte puțin.

MARIA, comerciantă: „Tare puțin cumpără, cumpără de tot puțin, eu cred că copeică nu ajunge la lume. Cumpără așa cât le trebuie, trei băsmăluțe, până la cinci șase așa, șervețele tot așa unul, două, trei, așa.”

Cumpărătorii spun că în acest an optează pentru mai puține pomeni, așa cum prețurile au crescut.

„Așa e obiceiul și cumpărăm după posibilități. Un ștergărel, un suvenir, o ceșcuță de exemplu. Când te duci la cimitir trebuie să te gândești la aceea că îți vizitezi rudele, iar cadourile nu prea au mare însemnătate.”

„Față de anul trecut oleacă s-a scumpit, dar nu e nimic strașnic așa tare. Acum deja am luat ce nu am reușit ieri, alaltăieri, deja azi am luat, da așa, în jur la o mie.”

„Iată ce vedeți, ștergare, ei undeva la 1.500.”

„Știți, eu aș spune că nu e scump, uitați-vă ce trandafiri frumoși cu 10 lei, cât de frumos arată, și coroanele nu aș zice că sunt scumpe. Priviți ce lalea, parcă e vie, tot nu e scumpă, eu nu aș zice că e scump.”

„Căni, ceșcuțe, farfurii, de toate. Adică ce ne-am putut permite. Prețurile sunt mari la toate, luăm și noi ce putem după putere.”

„Ei iată am cumpărat ștergare, am cumpărat niște ciorapi și farfurii, așa nu tare. Pentru că în primul rând de mult nu am fost la țară, dar nici nu prea multe rude deja avem, toți sunt plecați și nici nu ai așa, mergem doar într-adevăr să vezi mormântul ți să îți aduci aminte de răposați.”

În pieţe, un prosop costă între 15 și 300 de lei, iar prețul unei căni este, în medie, 20 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md