fbpx
24.1 C
Бэлць
joi, iunie 20, 2024

/VIDEO/ Bate vântul la piața agricolă din Bălți. Păsările s-au scumpit cu 20 de lei

Citește și:

Bate vântul la piața agricolă din Bălți. Cumpărătorii nu se avântă să cumpere păsări la fel ca înainte. Totul din cauza prețurilor mai mari, dar și a secetei din această vară. Oamenii spun că se tem că nu vor avea cu ce să le hrănească.

„Prețurile sunt mari, cum pot să ne pară prețurile, totul e scump. Am cumpărat pentru o băbuță, ca să aibă și ea o bucățică de carne să o mănânce. 65 de lei un pui, până o să-l crești el mai mănâncă, mai trebuie grăunțe, mai trebuie o mâncare, mai trebuie pentru dânsul multe, nu. Medicamente trebuie întâi și întâi să îi dai.”

„Totul s-a scumpit, grâul e scump, porumbul e scump, de aceea și s-au ridicat prețurile.”

„Mâncarea e scumpă, le aduc de prin sate, benzina e scumpă, cred că din această cauză.”  

Acest bărbat a cumpărat 40 de rațe și a achitat pentru ele 1.400 de lei. Prețurile au crescut în medie cu 30 – 40 la sută din cauza costurilor pe care le suportă crescătorii de păsări.

„Când sunt bani, atunci cumpărăm, cu trei ore în urmă am venit din Austria, am acum bani, dar cumpăr mamei, ca mama să aibă cu ce se ocupa. E mai ușor să vinzi grâul și să cumperi carne, dar carnea la fel e scumpă dar calitatea e joasă.”

Comercianții susțin că în anii precedenți în această perioadă vindeau mai mult.

„35 rața, 34, puișorul tot așa. 35, 40, 38, depinde de pui, cât e de mare. Nu pre cumpărători, nu e hrană și nu prea. Lumea e plecată, e greu de trăit în Moldova. Cumpără câte 10, nu cumpără ca înainte câte 40, câte 20, dar cumpără câte 10 pentru că nu-s bani.”

„Vindem puișori de casă, rățuște mute, deja sunt ultimele, toată vara am vândut. – La ce preț sunt? – Acum sunt 25 de lei. – Cât au? – Au zece zile. Un pic, cu 10-20 de lei sau mai scumpit, nu mai mult. – Aveți cumpărători, vine lumea, cumpără? – Vara au fost, deodată au fost, dar acum e slab iată cum vedeți. Îi tare slabă piața.”

Un pui de găină de o lună și jumătate costă 40 de lei, iar cei care ajung până la jumătate de kilogram costă 65 de lei. Pentru un pui de rață de trei săptămâni, cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar între 35 și 40 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă

10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate...

/VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor

„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună,...
  sursa: cursbnm.md