fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Călăreții din Moldova s-au întrecut la un concurs de jumping, la Bălți

Citește și:

De Ziua Orașului la Bălți se desfășoară tradiționalul concurs de jumping.

ALEXANDR TUCEAC, reprezentantul Federației Naționale Ecvestre din Moldova: „La noi au venit din Tiraspol, din Chișinău în ospeție și Bălțiul participă. Noi tradițional îl organizăm în fiecare an, mai bine de 20 de ani. Noi existăm în Bălți, noi participăm la sărbătorile orașului Bălți întotdeauna pentru dezvoltarea sportului ecvestru în Moldova.”

La concurs participă sportivi din trei orașe.

ANASTASIA SCHIȚA, participantă din Bălți: „Eu foarte mult iubesc animalele și părinții mei iubesc animalele și ei m-au adus aici pentru prima dată când aveam 4 ani. Eu sunt mulțumită, mai mult de cal, e foarte bravo, în unele momente m-a ajutat, eu am încercat să merg împreună cu el, ca să nu avem careva dificultăți, noi am mers curat, fără puncte de penalizare.”

RADA MAISCHII, participantă din Chișinău: „Mie mi-au plăcut competiția, sunt pline de viață, colorate, bariere, piedici, mie tare îmi place pietrișul pentru că aici e nisip și este un pic diferență, se simte pentru cal îndeosebi. Mă ocup de 6 ani, am iubit caii toată viața, pur și simplu părinții nu mi-au permis o perioadă îndelungată și iată visul s-a împlinit, lucrez deja permanent.”

Spectatorii spun că vin în fiecare an să vadă competiția.

„Frumos, interesant, mai ales pentru copil, el mai tare  iubește caii și venim în fiecare an să-i vedem aici. Frumos, bravo care se străduie și organizează așa ceva frumos pentru copii mai ales.”

„Foarte bine, mie îmi place acest tip de sport și de aceea sunt aici. Însăși acest tip de sport îmi place și caii, și călăreții, totul îmi place.”

„Ne place când oamenii, copii comunică cu animalele, cu caii, normal, nu umblă pe străzi, dar se ocupă cu sportul, comunică cu animalele.”

Competiția de jumping se desfășoară la Bălți mai bine de 20 de ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom

Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a...

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...
  sursa: cursbnm.md