fbpx
38.9 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ CASMED instruiește bone calificate. Ce învață viitorii profesioniști

Citește și:

O nouă oportunitate pentru persoanele interesate să combine dragostea pentru copii cu obținerea unei profesii la mare căutare. Asociația CASMED a lansat cursul de calificare pentru profesia de bonă. 14 persoane beneficiază deja de instruiri pentru a dobândi calitățile necesare desfășurării la standarde ridicate a activității de baby sitter.

Programul cursului este structurat în așa fel încât să dezvolte la participante abilități pentru a îngriji corect și a ști să răspundă profesionist și cu empatie nevoilor copilului.

LIVIA GOLOVATÎI, șefa departamentului de instruire și formare continuă la CASMED: „Cursul de bonă este un curs recunoscut de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și este primul curs acreditat care permite viitoarelor absolvente să activeze în calitate de bonă atât în țară cât și peste hotare, în Instituții de învățământ preșcolar sau la domiciliul părinților, familiilor.”

Viitoarele bone învață despre anatomia și fiziologia copiilor până la șapte ani, particularitățile dezvoltării psihice pentru fiecare perioadă de vârstă, gestionarea crizelor de vârstă, și acordarea primului ajutor medical

NATALIA CHIRIAC, absolventa cursului de bonă: „Pe parcursul studiilor am obținut multă informație benefică, despre structura copilului, despre starea lui psihologică, emoțională și fizică, cum să acorzi primul ajutor în cazuri excepționale. Acum eu voi putea să îmi ajut educatoarea la serviciu, voi putea acorda primul ajutor pe stradă, în curte chiar și copiilor mei.”

Absolventele cursului spun că acesta reprezintă o oportunitate pentru dezvoltare continuă atât pe plan profesională, cât și personal.

ALA BALANICI, absolventa cursului de bonă: „Indiferent de vârstă, fiecare persoană trebuie să-și crească nivelul de calificare, cred că aceasta mă va ajuta la grădinița unde eu activez. Noi aici am învățat foarte multe și despre comportamentul copiilor.”

LARISA JULA, absolventa cursului de bonă: „Aceste lecții mă ajută foarte mult pentru că eu poate nu am educat cum trebuie copiii, dar acum sunt lucruri practice și teorie, aceasta ajută la educarea nepoților, dar nu numai la educarea lor, eu mă ocupam înainte, în Zaporoje și cu îngrijirea copiilor străini, de aceea asta mă ajută foarte mult, aici este și medicină și psihologie, multe desigur nu știam, nu aveam multă literatură, de aceea acum această literatură ne-a ajutat foarte mult.”

Cursul de formare profesională continuă „Îngrijitor /Îngrijitoare de copii” este oferit de către AO „CASMED” prin intermediul SRL PROMEDLINK în parteneriat cu AFAD și cu suportul donatorilor Helvetas Moldova, HEKS/EPER Moldova, Guvernul Elveției și HIAS Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Lanurile de porumb și floarea soarelui sunt compromise în proporție de 90%. Ce pierderi vor suporta agricultorii din nordul țării

Seceta a afectat culturile de floarea soarelui și porumb din nordul țării. https://youtu.be/q-US1roIHio Oleg Timcu din Petrunea, Glodeni spune că lanurile...

Un nou Cod galben, emis de meteorologi. De această dată, instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică. Acesta va intra în vigoare astăzi, în intervalul orelor 13:30 -...
  sursa: cursbnm.md