fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ „Câte un an pentru fiecare infracțiune!” Consătenii profesorului acuzat de pedofilie de la Edineț, nemulțumiți de sentință

Citește și:

Câte un an pentru fiecare infracțiune. Consătenii profesorului de vioară de la o școală de arte din municipiul Edineț, reținut anul trecut pentru pedofilie consideră că sentința primită de acesta este una prea blândă. Bărbatul a fost recunoscut vinovat de comiterea a 7 episoade de viol, 8 acțiuni violente cu caracter sexual și 8 episoade de acțiuni perverse, stabilindu-i-se o pedeapsa de 25 de ani de închisoare.

„Niciodată în viață eu așa nu aș ierta. Da el trebuie să se roage la Domnul ca Domnul să îi ierte păcatele pentru ce a făcut.”

„Este vecin cu mine. – Ce ne puteți spune, ca om, ca persoană? – Numai de bine, nici de rău absolut nimic, numai de bine. Tare bun, niciodată nu m-am gândit că poate să se întâmple așa ceva. De rău, nimeni nu poate să spună, nu știu ce a fost în cap la dânsul, chiar. Îi clar, merită, dacă a făcut. -Și cum credeți 25 de ani este mult? Dacă a săvârșit atâtea cazuri, normal că este puțin.”

Chiar dacă în sat s-a remarcat ca un om liniștit și săritor la nevoie, oamenii spun că pentru faptele comise, profesorul ar merita o pedeapsă mai dură.

„Era un om foarte liniștit la al lui, el are o fată tot liniștită, nu se auzea nimic. Nu s-o auzit nimic despre ei, ei sunt o familie foarte cumsecade, gospodari, eu nu pot să spun nimic de rău. E păcat, păcat și rușine la ce a făcut.”

„Are gospodărie în deal bună, are fetișoară învățată, părinți cuminți, gospodari. Nu știu de ce s-a primit asta la dânsul așa.”

„E pe dânsul îl știu de om tare bun și familia îi bună la dânșii, îi foarte bine trăia.”

Potrivit poliției, profesorul ar fi comis infracțiunile cu caracter sexual timp de 5 ani, până când una dintre victime a depus o plângere la organele de drept. Cum a fost posibil într-o instituție de învățământ unde activează și alți profesori. Directoare instituției nu a dorit să vorbească cu jurnaliștii.

„Bună ziua. -Avem nevoie de un comentariu. -Eu sunt ocupată. -Spuneți 2 cuvinte.”

Instituția în care s-a întâmplat totul este în subordinea primăriei. Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, spune că s-a autosesizat pe acest caz și a inițiat o anchetă de serviciu.

CONSTANTIN COJOCARU, primarul municipiului Edineț, „Noi am făcut o ședință nemijlocit cu directorul și consiliul de administrație de la instituția respectivă, pe urmă am făcut o ședință cu toate instituțiile extracurriculare. Am făcut și o adunare de părinți pe instituție. Noi i-am dat un avertisment mai mult, dar adică, deci noi am făcut o anchetă de serviciu pe intern. Dacă ancheta se va expune că este și vina directoarei, deci nemijlocit vom lua o poziție.”

Amintim că, în perioada 2017-2022, bărbatul, care lucra în calitate de profesor de vioară la Casa de Creație a Copiilor din raionul Edineț, a comis atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul acestuia, acțiuni perverse cu șapte victime minore. Acesta a fost condamnat la 25 de ani de închisoare și achitarea unui prejudiciu moral în sumă de peste 250 000 lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md