fbpx
2.9 C
Бэлць
marți, decembrie 5, 2023

/VIDEO/ Câți bani primea lunar Nesterovschi de la Șor. Ce spune deputatul despre finanțarea Partidului Renaștere

Citește și:

Partidul Politic Renașterea ar fi finanțat din donațiile oamenilor de rând. Cel puțin asta afirmă deputatul Alexandr Nesterovschi, întrebat de jurnalistul TV Nord, de către cine este sponsorizată formațiunea. Acest lucru vine în contextul mai multor perchiziții efectuate la membrii Partidului Renaștere din Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț. În urma acestora au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189.200 de lei, 25.415 de euro, 2.430 de dolari, 4.500 de franci elvețieni.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „Cine sponsorizează Partidul Renașterii? – Este sponsorizat din donații, ca să înțelegeți pentru informație, dacă nu greșesc numai aseară oficial a fost deschis un cont pentru alegeri, nu pentru alegeri, un cont simplu. Noi nici nu am avut un cont, de exemplu oficiul din Bălți unde ne aflăm, îl plătesc din resursele mele, ca și deputat în Parlament, pentru un timp am plătit, acum noi îl transferăm la partid, pentru că partidul are un cont oficial, ca noi să putem munci mai departe conform normelor juridic. Asta și facem respectăm legea de la început până la sfârșit.”

Potrivit Procurorului general interimar, Nesterovschi a primit mai mulți bani de la Ilan Șor, cum ar fi:

  • Cheltuieli de întreținere a organizațiilor teritoriale- 30 mii lei/lunar
  • Salariu în plic pentru președintele organizației teritoriale raionale- 15 mii lei/lunar
  • Salariu in plic secretarului organizației- 7000 lei/lunar
  • Salariu în plic pentru președintele organizației teritoriale- 10000lei/lunar

Vezi și

Pe lângă aceasta, acesta ar fi primit direct, dar și prin intermediari, neidentificați încă la acest moment, în perioada aprilie 2023, mijloace bănești în sumă de 30 de mii de dolari SUA.

Menționăm că în seara de 21 septembrie, deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, care sunt membrii Partidului Politic Renașterii, au fost reținuți pentru 72 de ore. Aceștia au rămas fără imunitate parlamentară după ce Parlamentul a votat ridicarea imunității acestora la solicitarea Procurorului general interimar.

Te-ar putea interesa și

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un turc, a încercat să treacă o frontieră din nordul țării cu un permis fals

500 EUR ar fi costat obținerea unui permis de conducere turcesc, cu semne rezonabile de falsificare. Documentul a fost...

Imagini revoltătoare: Șofer, surprins cu două vulpi moarte pe capotă

Un șofer a fost surprins pe străzile din Capitală cu două vulpi moarte pe capotă. Imaginile scandaloase au fost...
  sursa: cursbnm.md