fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ Cel puțin 9 morți, după bombardamentele din Harkov

Citește și:

Artileria a lovit orașul Harkov pentru prima dată în două săptămâni, în contextul în care al doilea oraș din Ucraina începea să revină la normal după ce trupele rusești au fost respinse din orașele și satele de la marginea Harkovului.

Guvernatorul regional al Harkovului, Oleg Sinehubov, a spus că cel puțin nouă oameni au fost uciși iar 17 răniți în atacurile asupra nordului orașului.

Un bebeluș de 5 luni s-a aflat printre victime, a anunțat pe Facebook șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko, potrivit BBC.

„Nu există o logică în asta, este doar teroare împotriva populației locale, pentru a răspândi panica și a distruge infrastructura importantă”, a spus Sinebuhov, îmbrăcat în uniformă militară și cu un pistol la brâu, într-un interviu pentru The Guardian în centrul Harkovului, la scurt timp după atacuri.

Orașul în mare parte rusofon de lângă granița celor două state a fost atacat puternic în primele zile ale războiului, trupele rusești încercând să preia controlul, dar au fost respinși în suburbii. Rușii au trimis artilerie și rachete în oraș, la un moment dat distrugând clădirea administrației regionale, care se află într-o impunătoare structură din era Stalin.

Rușii au fost respinși în ultimele șase săptămâni, forțele ucrainene recâștigând controlul câtorva orașe și sate, însă au rămas în raza artileriei care lovește centrul orașului.

„Timp de două săptămâni a fost relativ liniște… Cred că asta este modul lor de a spune bună și că încă sunt acolo, încercând să creeze panică”, a spus Sinehubov.

Exploziile artileriei care lovește orașul și a celei lansate din oraș s-au auzit joi, zdruncinând clădirile și provocând alarmele mașinilor din centrul Harkovului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Pentru sportivă este a treia participare consecutivă...
  sursa: cursbnm.md