fbpx
25.8 C
Бэлць
joi, mai 23, 2024

/VIDEO/ Cine se vrea primar la Drochia VS ce-și doresc oamenii

Citește și:

Unsprezece candidați, înaintați de către formațiuni politice, luptă pentru funcția de primar al orașului Drochia. 

Igor Istrati candidează din partea Partidului Politic Liga Orașelor și Comunelor. Istrati este de profesie jurist și a absolvit facultatea de drept la Universitatea de Stat din Moldova. A fost angajat la MAI, Procuror la Judecătoria Florești și Director de bancă. Din 1994 este stabilit în România unde are o afacere. Este implicat și în politica de peste Prut, fiind vicepreședinte național al Partidului Mișcarea României Suverane. Este divorțat și are 3 copii.

Anastasia Pîslari candidează din partea Partidului Politic Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Pîslari este de profesie jurist și a activat în calitate de consultant într-o companie de creditare.

Tatiana Botnar candidează din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Botnar a studiat la ASEM, facultatea de finanțe și credite. A fost contabil șef la Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, sediul Drochia. A activat manager logist la o companie din Rusia. Este căsătorită și are 2 copii.

Cereteu Nina candidează din partea Platformei Politice Partidul Nostru. Cereteu a studiat la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova și la Universitatea de Studii Europene din Moldova. Este primar al orașului Drochia din 2015. A activat în calitate de consultant la Direcția organizații necomerciale din cadrul Ministerului Justiției și secretar al Comisiei de certificare. În 2014 – 2015 a activat în calitate de asistent juridic.

Gabriela Cumpătă candidează din partea Partidului Acțiune și Solidaritate. Cumpătă a studiat la Institutul Internațional de Management „IMI-NOVA”, specialitatea business și administrare, drept economic, masterat în drept penal și științe criminalistice la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. La moment activează Director la Întreprinderea de Stat, Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, sediul Drochia. Este căsătorită și are 2 copii.

Petru Ababei candidează din partea Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”. Ababei a studiat la Institutul de Arte Gavriil Musicescu. Este de profesie regizor de teatru. A activat în calitate de șef de secție Cultură Drochia. Este originar din Ochiul Alb, raionul Drochia.

Doina Gontea candidează din partea Partidului Liberal. Gontea a studiat la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, masterat în business și administrare la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene „Constantin Stere” și la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, specialitatea transfrontalieră Literatură română și dialog pluri-identitar – paradigme culturale și didactice contemporane. Este de profesie contabil și activează la Colegiul de Studii Integrate din Drochia. Este căsătorită și are 2 copii.

Dumitru Japalău candidează din partea Partidului Politic Partidul Schimbării. A studiat la facultatea de Administrație Publică la Academia de Studii Economice din Moldova. A activat la MAI, iar la moment este administratorul unei companii.

Alexei Vasilean candidează din partea Partidului Politic Renaștere. Este licențiat în drept. Până a se implica în politică a avut o afacere proprie. A fost președintele raionului Drochia, este căsătorit și are 2 copii. Este originar din satul Căinarii Vechi, raionul Soroca.

Ina Danii candidează din partea Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”. A absolvit specialitatea cadastru și organizarea teritoriului la Universitatea Agrară din Moldova. La moment activează în calitate de maseur. Este divorțată și are 2 copii.

Dorina Macarici candidează din partea Partidului Politic Șansa. Din păcate pe paginile oficiale ale partidului nu am găsit informații despre candidatul respeciv și nici la apeluri nu ne-a răspuns.

Locuitorii orașului doresc un primar pentru oamnei și care să rezolve problemele orașului.

„Să facă posibilități pentru populație mai bune, aceasta este pentru lume în primul rând, drumurile, în fața clădirilor, lupta cu cânii vagabonzi.”

„Să fiu stimat, respectat, mereu salutări și mereu bine să auzim. O curățenie, un scaun pentru un om, un coș de gunoi, ca primarul.”

„Să-și exercite atribuțiile, dar nu așa și așa, puțin să meargă spre oameni, să vorbească cu oamenii ce trebuie oamenilor, pentru că sunt multe probleme.”

„Să fie un primar în primul rând gospodar, să aibă grijă de lume, de satul lui, ori de oraș, asta-i.”

„Un primar trebuie să fie competent în primul rând în toate domeniile, să cunoască bine problemele sociale, problemele locale, să atragă mai multe proicte, investiții.”

„Omănos, să aibă coștiință și să fie inteligent, să se comporte frumos cu toți cei care se adresează la dânsul.”

„Cinstit cu cetățenii, onest, promisiunile care le oferă locuitorilor să le îndeplinească pe parcursul mandatului, asta cred că este cel mai principal.”

Alegerile generale locale vor avea loc pe data de 5 noiembrie 2023.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Tradițiile nu se uită la Prepelița. De hramul satului, copiii s-au întrecut la trântă pentru iepure și cocoș

Distracție mare a fost miercuri la hramul satului Prepelița din raionul Sîngerei. https://youtu.be/NH23sKHu4_4 IULIAN ERIMEI, primarul comunei Prepelița, raionul Sîngerei: „Satul...

Inginer cadastral din Elizaveta, reținut de CNA într-un dosar de trafic de influență

Un fost inginer cadastral de la primăria Elizaveta, municipiul Bălți, a fost reținut fiind suspectat de comiterea traficului de...
  sursa: cursbnm.md