fbpx
23 C
Бэлць
vineri, mai 24, 2024

/VIDEO/ Colegiile, mai solicitate în acest an. Cum decurge procesul de admitere la Bălți

Citește și:

La universitățile și colegiile din țară a început admiterea. Și dacă în prima zi, tinerii au stat în cozi ore în șir, astăzi numărul acestora a scăzut considerabil. Cei mai mulți doritori sunt la Colegiul de Medicină, unde solicitările au crescut față de anul precedent.

 

ANDREI SOCHIRCĂ, director Colegiul de Medicină Bălți: „Începând cu ziua de ieri pe data de 18 când o fost lansată admiterea în instituția noastră în prima zi a fost depuse circa 100 de cereri. Astăzi până la ora 11 avem deja depuse circa 30, 40 de cereri. În raport cu anul precedent observăm puțină creștere”.

Tinerii speră că vor obține locuri bugetare.

„Nu știu, am vrut la medicină mai multe perspective sunt. Consideri că aici o să obții cunoștințele necesare? Cred că da”. 

„La medicină generală am venit să studiez, pentru că e o specialitate care îmi place foarte mult”. 

Și Colegiul Pedagogic înregistrează un număr mai mare de doritori în acest an.

LUDMILA RĂCIULĂ, director adjunct al colegiului pedagogic Ion Creangă: „Deci ieri am primit 85 și astăzi. Sunt mai mulți, anul trecut în primele două zile am luat 80 de dosare pe când ieri în prima zi am luat 85. Prima zi a fost cam furtunoasă, prima parte a zilei astăzi admiterea este liniștită”.

„Mie mi-a părut mai optimal să aleg facultatea învățătorului de limba română, deoarece mă atrage la această facultate și doresc să îmbrățișez această profesie”. 

„Eu am ales învățământul primar în limba română, asta este visul meu din copilărie”. 

În acest an, facultatea de drept și facultatea de limbi străine sunt cele mai solicitate la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

INA CIOBANU, secretar responsabil la comisia de admitere USARB: „Ieri în data de 18 iulie am început primul tur de admitere care va dura până în data de 30. La moment avem depuse foarte multe dosare nu sunt fixate pe un anumit domeniu, cumva proporțional și la limbi străine și la științe economice și la drept”.

„Pe mine mă interesează facultatea engleză-germană,  deoarece limbile sunt foarte răspândite și aici din câte eu știu, foarte bine predau”.

Tinerii pot depune dosarele în primul tur de admitere până pe 30 iulie, iar rezultatele vor fi anunțate pe cinci august. Pentru locurile rămase neacoperite, va fi organizat turul doi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Doi tineri de 18 ani au ajuns la spital, după ce motocicleta lor a fost tamponată de o mașină, la Bălți

Doi tineri de 18 ani au ajuns la spital după ce motocicleta pe care erau a fost tamponată de...

Iranul anunță că armata nu a găsit elemente suspecte în prăbușirea elicopterului în care se afla președintele Ebrahim Raisi

Elicopterul prăbușit duminică, 19 mai, în Azerbaidjanul de Est nu avea urme de impact de gloanțe și a respectat...
  sursa: cursbnm.md