fbpx
29.3 C
Бэлць
sâmbătă, iulie 20, 2024

/VIDEO/ Comemorare cu altercații la Bălți. Astăzi se fac 75 de ani de la deportările staliniste

Citește și:

Altercații la comemorarea victimelor deportărilor staliniste de la Bălți. Felul în care autoritățile locale au organizat acest eveniment i-a nemulțumit pe unii participanți la activitate

Am dorit să deconectez, să tacă o dată, de ce ei, acest preot de la Sfânta Parascheva este Iuda. Să termine o dată vorba și prostiile care le fac ei aici, ei nu au dreptate, eu văd ce au făcut ei, Marchel îi impune.

Noi vrem ca să venim aici să depunem o floare, o lumânare, să ne rugăm și din cauza preoților de la Mitropolia Moldovei care a ocupat de dimineață până seara, au privatiat monumentul, locul, noi nu putem să venim să facem slujba noastră.

De când s-a început să-i pomenească aici pe acei care au fost deportați, până atunci nimeni nu avea nici un interes, când au început din Mitropolia Basarabiei a pomeni pe cei deportați aici și a se aduna lumea, de atunci au început ceilalți din Mitropolia Moldovei să vină aici și să încurce și nu li se permite la acei din Mitropolia Bsarabiei nicidecum să se apropie.

Adepții Mitropoliei Moldovei au refuzat să discute cu presa

De ce ați venit aici, ce durere aveți dumneavoastră? Eu nu am, nu pot să vorbesc, pentru că nu sunt de aici, eu sunt din alt raion și întâmplător am căzut la acest eveniment.

Hă vă rog lăsați în pace. – Uitați, am luat părerea domnilor de acolo, dorim să vă întrebăm și pe dumneavoastră. Nu, mulțumesc, mulțumesc frumos.

Reprezentanții Asociației „Victimele represiunilor comuniste”, sunt nemulțumiți de decizia primăriei și au organizat un protest

Nicolae Uncuța, președintele Asociației „Victimele represiunilor comuniste”, Bălți: „Noi mergem conform legii, este legea întrunirilor, legea 26 unde se spune că cine depune declarație este de acum organizator, iată noi suntem organizatori. Noi suntem organizatorul legal, noi am putut să-i invităm „Mitropolia Moldovei”, însă ei au mers pe altă cale, au mers pe calea că au n concubinaj destul de puternic cu primăria roșie, primăria la noi este ce, coloana a cincea. Noi vrem ca legea europeană să fie respectată, dar ceea ce se face aici este o fărădelege.”

Maxim Burduja, activist civic: „Au depus declarație prealabilă să stea până după ora 16:00 până preoții vor termina toate cu părere de rău se poate cânta și o săptămână, cu părere de rău ne încălcați drepturile, încălcați derepturile la acești oameni care au suferit și părinții lor au suferit, de ce faceți lucrul acesta.”

În noaptea din 5 spre 6 iulie, Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți, a depus flori la Monumentul „Victimele represiilor politice” din Bălți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Fost rector ASEM – în cursa pentru funcția de președinte. De ce partid e susținut

Partidul Social Democrat European (PSDE) îl înaintează și-l va susține în cursa pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie, pe...

/FOTO/ O tânără din Hîncești a fost omorâtă de propriul soț în Germania. Doi copii au rămas orfani

O tânără de 26 de ani din Republica Moldova ar fi fost omorâtă în Germania de către propriul soț. Potrivit...
  sursa: cursbnm.md