fbpx
29.2 C
Бэлць
joi, iulie 18, 2024

/VIDEO/ Comemorarea Victimelor Stalinismului la Bălți se lasă cu scandal. Părțile nu se pot înțelege la ce oră vor organiza evenimentele

Citește și:

„Vă aducem la cunoștință că pe data de 10 iunie a fost emisă dispoziția primarului cu privire la organizarea și desfășurarea depunerii de flori cu prilejul zilei comemorării victimelor stalinismului 6 iulie, în municipiul Bălți.”

La Bălți continuă scandalul cu referire la comemorarea victimelor stalinismului care va avea loc pe 6 iulie.

„Dacă părțile care și-au planificat să organizeze mai multe activități în același timp, dacă nu prevăd să le organizeze în același timp, preferință i se dă părții care a trimis prima cererea. Dacă voi vedeți posibilitatea de a comemora victimele stalinismului împreună cu Primăria municipiului Bălți, poftim, desfășurăm împreună această activitate.”

„Noi suntem de acord să petrecem ceremonia aceasta împreună cu primăria și cu toți reprezentanții care au depus cerere, suntem de acord, numai fără participarea slujitorilor din partea Mitropoliei Basarabiei, pentru că, canonic noi nu putem împreună cu dânșii să slujim.”

Unii însă nu sunt de acord să petreacă activitățile conform programului propus de autorități.

„Odată ce domnul Nedbaiev a depus, el are statut de organizator, organizator dumneavoastră nu puteți fi. – De unde? – Conform legii întrunirilor, citiți legea. – Vă rog mult nu încurcați atribuțiile autorităților publice locale cu legea întrunirilor. – Autoritatea publică locală trebuie să se conducă de legea privind organica întrunirilor, nu de decretul Președintelui, acolo nu e nicăieri nu e scris, dumneavoastră ați călcat peste legea organică. – Noi putem să vă dăm altă oră. – Da dumneavoastră nu puteți să ne dați, că noi ne luăm ora, voi nu sunteți în cazul acesta să îmi dați ora, asta este legea întrunirilor, noi singuri ne luăm ora.”

„Cetățenii au cerut, nu că au cerut, au informat primăria că vor organiza o întrunire, primăria trebuie să ajute la întrunirea aceasta și să nu pună impedimente. Dar cineva a monopolizat această zi pe cinci ani înainte ca să facă politică. Religioasă politică, să nu permită în niciun caz să vie Mitropolia Basarabiei.”

Pentru că părțile nu s-au putut înțelege, reprezentanții primăriei vor veni cu un răspuns înscris pentru fiecare organizator al activității în parte.

„Vă mulțumesc foarte mult tuturor participanților că au venit. În baza opiniilor dumneavoastră, organizatorii activităților Primăria municipiului Bălți le va pregăti răspunsuri în formă scrisă.”

Menționăm că în fiecare an pe 6 iulie în Republica Moldova este marcată Ziua Comemorării Victimelor Stalinismului.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Problemele antreprenorilor în materie de transformare digitală. Programele oferite de ODA

În contextul unei economii globale tot mai dependente de tehnologie, întreprinderile mici și mijlocii din nordul țării se confruntă...

Încă un candidat independent la prezidențiale. Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția

Jurnalista Natalia Morari și-a anunțat intenția de a candida independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. „Nu am urmărit...
  sursa: cursbnm.md