fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Conducerea centrală a început să-și stingă datoriile. În bugetul local Bălți au ajuns 1,4 milioane de lei pentru întreținerea refugiaților

Citește și:

După patru luni în care Chișinăul nu a transferat niciun leu Primăriei Bălți pentru cheltuielile de întreținere a Centrului pentru refugiații ucraineni, amplasat în incinta hotelului municipal, peste un milion de lei au ajuns în conturile administrației locale. Potrivit primarului de Bălți, Nicolai Grigorișin, acești bani ajung doar pentru achitarea datoriilor pentru luna noiembrie 2022.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Pentru întreținerea Centrului de refugiați din cei mai bine de patru milioane de lei – datoria din luna noiembrie, vineri seara au fost transferați un milion și trei sute sau patru sute de lei. Din acești bani noi am reușit să achităm salariile, datoriile pentru electricitate și agent termic. La ziua de astăzi banii ajung doar pentru cheltuielile din luna noiembrie, restul rămâne încă în datorie. Centrul, datorită acestor transferuri, continue să activeze, eu sper că finanțarea va fi reluată la timp și va lucra.”

Banii alocați pentru întreținerea Centrelor de plasament temporar al refugiaților ucraineni sunt finanțați din donațiile externe.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md