fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Consilierii socialiști au părăsit ședința Consiliului Municipal Bălți. Acești nu au vrut să voteze bugetul în lectură finală

Citește și:

Consilierii municipali socialiști din Bălți au refuzat să voteze aprobarea bugetului pentru anul 2023 și au părăsit, în semn de protest, sala de ședință. Potrivit lor, acest buget nu reflectă nevoile bălțenilor, ci este doar un instrument cu care primarul Nicolai Grigorișin va merge la alegerile locale. Consilierii fracțiunii majoritare spun însă că gestul colegilor săi a fost făcut doar de dragul mediatizării.

VEACESLAV JUCOV, consilier municipal: „Felul în care se comportă reprezentanții administrației locale stârnește nedumeriri, pentru că atunci când acest om, așa numitul primar a mers la alegeri, a promis că va munci în favoarea orașului, dar când consilierii propun inițiative care ar fi în folosul orășenilor, am propus să ajutăm și pensionarii, și familiile cu mulți copii, și tinerele familii, mereu am auzit refuzuri. Aceste refuzuri le-am auzit timp de patru ani.”

SERGHEI GRAMMA, consilier municipal: „La ziua de azi, fracțiunea socialiștilor, mai bine zis, timp de patru ani, noi venim cu inițiative bune, sociale, precum capitalul matern. La ziua de azi avem o situație demografică strașnică. Noi am propus pentru ca fiecărui copil nou născut să alocăm minim 3000 de lei. De asemenea am propus inițiativa ca fiecărui vârstnic, sau unor categorii, sau posesorilor cardurilor „Cu grijă”, eram gată să mergem în întâmpinarea primarului, să le fie alocați de la 300 la 500 de lei de ziua persoanei în etate. Va fi aprobată mărirea veniturilor, dar în compartimentul de cheltuieli, propunerile noastre din principiu nu vor să le includă.”

Potrivit primarului, la bugetul, care a fost aprobat de restul consilierilor, au muncit mai mulți specialiști, iar cheltuielile preconizate vor rezolva unele probleme cu care se confruntă bălțenii.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „În primărie lucrează oameni, iar oamenii sunt citiți, care pentru acest buget nu au dormit nopțile, dar l-au creat. Au căutat surse de finanțare nu doar pe cuvinte, dar și în fapte.”

CRISTINA CRAIEVSCAIA-DERENOVA, consilier municipal: „Îmi pare foarte rău că se rămâne doar la nivel de show, de circ și nu se vine cu niște propuneri efective pentru Bălțeni. Îmi pare foarte rău că nu s-a luat în considerare că avem niște proiecte frumoase, care au fost incluse în acest an și propunerile consilierilor noștri majorează partea de venituri, ceea ce va permite ca mai multe persoane social vulnerabile să beneficieze de ajutoare și prin intermediul fondului de rezervă.”

Pentru anul 2023, bugetul municipal este de 877 de milioane de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md