fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Construcția Spitalului Regional Bălți ar putea costa sub 100 de milioane de euro. Când o să înceapă lucrările

Citește și:

Lucrările de construcție a spitalului regional Bălți ar putea începe în anul 2024. La momentul actual a fost finalizat studiul de fezabilitate, iar specialiștii se ocupă de înregistrarea numerelor cadastrale ale terenului. Toate cheltuielile efectuate până acum au fost acoperite din granturi.

ALA NEMERENCO, Ministra Sănătății: „Acum pregătim acordurile pe care le va semna guvernul cu băncile, care vor oferi împrumuturi. Pentru Bălți va fi Banca Consiliului Europei. Suma care reiese, la momentul actual, din studiul de fezabilitate este sub 100 de milioane de euro. De asemenea, suntem la etapa de discuții cu banca, ca să obținem o parte din bani sub formă de grant, nu credit.”

Lucrările de construcție ar putea începe în 2024. Potrivit ministrei, pentru construcție va fi acceptată doar o companie de construcție internațională, așa cum companiile din țara noastră nu au asemenea experiență.

ALA NEMERENCO, Ministra Sănătății: „Acest spital nu va avea toate secțiile. Nu vine să înlocuiască spitalul actual din Bălți. Spitalele regionale vin să regionalizeze niște servicii. Să le desconcentreze pe cele de la Chișinău. Acestea sunt servicii înalt specializate, care sunt aproape de oameni. Ca să nu meargă pentru un tratament chimeoterapeutic sau radioterapeutic tocmai la Chișinău, dar să îl primească aproape de casă.”

Conform proiectului, Spitalul Regional Bălți ar urma să fie construit în următorii 3-4 ani și va avea o capacitate de 300 de paturi. Asemenea spital va fi construit și la Cahul.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...

Mica Elveție sau Maldive de Moldova. Atracțiile turistice din nordul țării care merită să fie vizitate

În timp ce unii moldoveni sunt de părerea că pentru a călători au nevoie de pașaport, viză și valiză,...
  sursa: cursbnm.md