fbpx
11.3 C
Бэлць
joi, februarie 29, 2024

/VIDEO/ Cozi la fântânile din Bălți. O avarie a lăsat orașul fără apă

Citește și:

O avarie produsă la o conducta a întreprinderii de stat Acva-Nord Soroca a lăsat locuitorii orașului Bălți fără apă mai bine de patru ore. Începând cu ora 10.00 dimineața, bălțenii au făcut cozi la puținele fântâni existente în oraș, pentru a-și face rezerve. Asta în timp ce specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Publică din Bălți afirmă că practic 80 la sută din apa fântânilor de mină din oraș nu corespund normelor sanitare.

 „În timp ce echipele de intervenție lucrează pentru remedierea situației, rezidenții au mers la fântânile publice din oraș pentru a-și acoperi necesitățile.”

„De la fântână iată luăm. Unde în oraș sunt fântâni, de acolo și luăm. Oamenii trebuie mereu să fie pregătiți, să avem mereu apă. Iată alături de noi este război, noi mereu trebui să avem rezerve de apă acasă.”

„Cum vă descurcați? Iată butelie cu apă. Ne descurcăm. Sper că curând va fi. Demult ați observa că nu aveți apă? Câteva ore. De dimineață nu-i. Eu m-am trezit și deja nu era.”

Oamenii spun că se străduiesc mereu să aibă ceva rezerve de apă în casă, pentru necesitățile stringente.

„Noi am făcut fântână în curte, totul avem. Au spus că până în seară vor repara și va fi apă.”

„Totul este bine, dacă înlătură repede problema, totul va fi bine. Incomodități clar că vor fi, dar sperăm ca totul să fie bine.”

„Găsim fântâni și luăm cu căldărușa și gata, avem de ploaie afară oleacă pentru veceu. Dar așa de la o fântână cred că o să luăm, de unde din altă parte.”

Potrivit directorului pe probleme tehnice de la întreprinderea Apă Canal Bălți, către amiază defecțiunea a fost deja înlăturată, iar orașul a fost reconectat la sistemul de alimentare cu apă potabilă.

VITALIE UNGUREANU, director tehnic, Regia Apă Canal Bălți: „La orale 10,40 au început să livreze din nou apă spre municipiul Bălți. La moment eu cred că toate, sper deja că nu sunt consumatori care să nu aibă apă, avem o mică problemă cu 8 consumatori de la Bălțiul Nou, care nu au nimic comun cu traseul Soroca – Bălți, dar sunt fără apă, pentru că au o ruptură.”

Din cauza situației create, astăzi în școlile din municipiu orele au fost scurtate cu 20 de minute.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. Cozi la fântânile din Bălți. O avarie a lăsat consumatorii fără apă - Ultimele ştiri din Moldova

    […] Asta în timp ce specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Publică din Bălți afirmă că practic 80% din apa fântânilor de mină din oraș nu corespund normelor sanitare, transmite Ultimelestiri.md cu referire la Tvn.md. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Republica Moldova a aderat la Fondul Europa Digitală: Ce semnifică acest lucru pentru DIH of Moldova

Republica Moldova a făcut un pas semnificativ în ceea ce privește integrarea sa în sfera digitală europeană, fiind acceptată...

/VIDEO/ La azilul pentru câinii vagabonzi din Bălți îți poți găsi un prieten pe viață. Vezi care este procedura de adopție

GABRIELA MOCANU, reporter TV Nord: „Această cățelușă este Caștanca. Este foarte blândă și prietenoasă, iar ea poate să-ți devină...
  sursa: cursbnm.md