fbpx
28.3 C
Бэлць
marți, iunie 18, 2024

/VIDEO/ Crima de la Hiliuți: Un ucigaș ar putea scăpa basma curată. Cum este posibil acest lucru

Citește și:

Unul dintre cei cinci tineri care au fost condamnați pentru omorul lui Ivan Achimov și Anatol Movilă ar putea scăpa basma curată. Chiar dacă prima instanță l-a declarat vinovat pentru crima săvârșită în toamna anului 2021, la Hiliuți, avocații acestuia au cerut efectuarea repetată a expertizei psihico-legale, motivând că este bolnav din copilărie. Rudele victimelor se tem că cel care a curmat două vieți ar putea ieși la libertate.

NADEJDA FORTUNA, prieten de familie: „El a dobândit reexaminarea a mituit sau încearcă să mituiască judecătorii, expertiza independentă pentru ca să dovedească că  la momentul omorului era inadecvat psihic. El a fost condamnat pentru 25 de ani, noi am vrut să fie pe viață. Noi ne stăruim să facem tot ce e posibil pentru ca el să nu fie eliberat, să nu fie trimis la spitalul psihiatric.”

„Ei cu atâta cruzime i-au omorât și după asta să-l declari bolnav psihic este o aberație. Totul este achitat, nu știu alt fel cum se numește asta. Nu am cuvinte. Acești oameni nu au loc nici în libertate, nici în spitalul de psihiatrie sau unde ei încearcă să-l bage. În orice caz, va ajunge el la spitalul psihiatric, cât timp va sta el acolo? Un an? După asta va ieși la libertate?”

„Nici nu știu cum să spun, a fost strașnic. Eu credeam că o să-i țină într-un subsol vreo câteva zile, după care le vor da drumul. Eu așa credeam, pentru că toți vorbeau că i-au omorât, că au dispărut. Mă gândeam că o să-i țină și  o să le dea drumul. Dar peste câteva ore când au găsit cadavrele, pentru mine a fost un șoc foarte mare. El mai are un omor până la asta, mai este un omor din câte eu știu, dar aici încă două și așa să iasă basma curată, nu trebuie să fie așa.”

Dosarul dublului omor se află la examinare în ordinea de apel la Curtea de Apel Bălți. Potrivit avocatului părții vătămate, ucigașii au primit o pedeapsă prea blândă. Doi dintre ei au fost condamnați la 6 ani și opt luni, altul la opt ani, unul la 22 de ani și cel din urmă la 25 de ani. Expertiza psihiatrică a tuturor inculpaților efectuată la faza de urmărire penală a arătat că toți conștientizau și își dirijau acțiunile lor, adică erau responsabili de tot ce făceau.

IANA LICHII, avocat: „Motivând că inculpatul este un copil bolnav din copilărie, fiind încadrat în gradul doi de dizabilitate. Faptul dat se regăsește și în expertiza pe care o avem la dosar și indiferent de diagnoza ultimului, acesta a fost recunoscut responsabil. Succesorii părților vătămate vor fi nevoiți să se adreseze cu o plângere la Procuratura Anticorupție Chișinău pentru a fi monitorizat cazul dat.”

Amintim că la începutul lunii noiembrie 2021, doi tineri au fost găsiți fără suflare într-o fâșie forestieră din satul Hiliuți, raionul Fălești. Potrivit oamenilor legii cei doi au fost bătuți cu o rangă de metal în cap până când au murit. Motivul crimei a fost 3 mii de euro câștigați de victime, după ce au trișat la o partidă  de cărți.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț

O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile...

Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune

Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează...
  sursa: cursbnm.md