fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ CSJ urmează să se expună. Avocații Arinei Corșicova au solicitat strămutarea dosarului

Citește și:

Examinarea cererii înaintată de avocații candidatei Arina Corșicova la Curtea de Apel Bălți a fost pusă pe pauză. După mai bine de șapte ore de dezbateri, timp în care avocații au solicitat recuzarea judecătorilor din completulul care urma să se expună în acest caz, reprezentanții Arinei Corșicova au solicitat Curții Supreme de Justiție strămutarea cauzei într-o altă instanță de apel. 

ALEXEI CAPBĂTUT, Avocat: „Am înaintat o cerere cu privire la strămutarea acestei cauze. Această cerere urmează a fi examinată nu de către Curtea de Apel da de către Curtea Supremă de Justiție. În cazul în care va fi strămutată va fi examinată de un alt complet, strămutată am în vedere ca Curte de Apel ca instituție, în cazul în care va fi respinsă vom prelungi deja dezbateri și pledoariile în această instituție, cu acest complet de judecată.”

Corșicova a fost scoasă din cursa electorală pentru turul doi, fiind învinuită de mai multe încălcări.

IRINA EREMCIUC, Membra CECE Bălți: „La finalul dezbaterilor în instanța de judecată brusc a apărut o cerere de strămutare a dosarului a fost pe astăzi nu că finisat dar adică s-a amânat până când va fi examinată cererea de strămutare la Curtea Supremă de Justiție și vom fi anunțați suplimentar despre data ședinței aici sau în altă instanță.”

În fața Curții de Apel Bălți, Arina Corșicova a venit susținută de mai mulți bălțeni, care au asociat-o cu partidul politic „Șansa”.

„Partidul Șansa o să ne dea, ceva va face pentru noi, pentru că altcineva nu face nimic, atât. – Dar Arina nu este de la Partidul Șansa, este candidat independent. – Dar ea oricum este de partea noastră, de aceea noi oricum vom lupta cât putem.”

„Pe Arina, pe Arina Corșicova, pe ea tot vor să o excludă, dar suntem împotrivă Noi suntem pentru dreptate, este sinceră, partidul Șansa sincer vor să facă ceva. Dorim să fie bine și sincer, ca oamenii să trăiască mai bine.”

ARINA CORȘICOVA, candidatul scos din cursa electorală pentru funcția de primar al mun. Bălți: „Eu aștept dreptate, aștept justiție, aștept ca oamenii să vadă ce se întâmplă la Bălți. Sper că vor lua o decizie corectă. Îmi doresc foarte mult ca toți acești oameni să fie auziți măcar odată, măcar acum. Dar nu își vor șterge picioarele de dorința lor, așa cum au făcut-o doi ani în urmă.”

Între timp trecătorii consideră că protestul este unul organizat, iar susținătorii sunt plătiți.

„S-a făcut un dezastru. Lumea în loc să meargă la muncă, fac bani în alt mod.”

„Foarte corect că au scos-o, nu e de-a noastră. Șor la Orhei să facă curat, dar nu aici. Cred că e corect că au scos-o.”

Precizăm că acum trei zile, magistrații Judecătoriei Bălți au respins contestația depusă de avocații candidatei independente Arina Corșicova și au menținut decizia Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Bălți din 7 noiembrie privind anularea înregistrării în cursa electorală.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. nenorociții ăștia, viituri turbulente până la crenism, cu lozinci de aiurea, sibiriene, vor puterea… ho, bre, stați la treuca vostră și rugumați ignoranța…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md