fbpx
12.3 C
Бэлць
miercuri, mai 22, 2024

/VIDEO/ Cu daruri pentru cei dragi, moldovenii care muncesc peste hotare, revin acasă de sărbători

Citește și:

Cu dulciuri, jucării și cadouri, moldovenii care muncesc peste hotare revin acasă de sărbători, pentru a fi alături de cei dragi. Întrucât în această perioadă, la punctele vamale din țară, fluxul de călători practic s-a dublat, polițiștii de frontieră și vameșii activează la capacitate maximă.

„Ia uitați și ciocolate, diferite dulciuri. – Pentru cine ați adus? Pentru nepoței, pentru părinți, pentru copii, la toți câte puțin.”

Anastasia Uncu revine acasă doar de sărbători. Femeia spune că în Moldova o așteaptă părinții, frații și surorile.

ANASTASIA UNCU, cetățeancă a Republicii Moldova: „Se bucură, aceasta este cea mai mare bucurie a lor, ei mă așteaptă, ei și așteaptă că nu poți veni cu mâna goală, mai ales dacă vii de peste hotare și la sărbători, toți așteaptă câte ceva să le aduci.”

De 9 ani, Vladislav Smentanca muncește în Uniunea Europeană. Bărbatul spune că de fiecare dacă când revine de sărbători, aduce cu el cadouri pentru cei de acasă.

VLADISLAV SMENTANCA, cetățean al Republicii Moldova: „Am venit din Germania de la muncă și am adus un pic de dulciuri și haine personale, atât. – Dar cât de des veniți acasă? O dată la 3-4, jumătate de an. De sărbători, de paști, cum se primește, cum îți dă concediu. – Copiii se bucură când le aduceți ceva de peste hotare? Normal că se bucură, cum să nu se bucure, dacă le aducem niște dulciuri, una, alta, poate sunt și aici în țară, dar când le aduci de peste hotare, parcă este altfel, sunt mai bucuroși.”

„Dulciuri, bere. – Cât de des veniți acasă? Cam de două ori pe an. – Dar drumul cu este? Drumul a fost zăpadă în România în munți, dar așa s-a topit deja. – Când reveniți înapoi? După Crăciunul pe vechi, să sărbătorim Crăciunul pe vechi și plecăm.”

„Cozonaci, dulciuri, acestea. – Dar drumul, vama cum este, e ok? Da, normal, astăzi da este mai liber, aici cam, dar acolo repede am trecut la români, de obicei aici este mai liber.”

Potrivit responsabililor din cadrul Poliției de Frontieră în această perioadă a fost suplinit numărul de angajați și de echipamente speciale de control, pentru a fluidiza traficul la frontieră.

OLGA CULICOVSCHI, Șef de Schimb Interimar al sectorului Poliției de Frontieră Costești: „În contextul sărbătorilor de iarnă, la trecerea frontierei de stat a crescut simțitor numărul de călători și mijloacelor de transport pe ambele direcții de deplasare. Mai mulți moldoveni vin acasă de sărbători. Pentru a fi alături de cei dragi de sfintele sărbători, astfel pentru a exclude ambuteiajele în traficul trans frontalier și a asigura un control operativ, poliția de frontieră și-a fortificat activitatea și a trecut la regim de lucru intensiv.”

Potrivit statisticilor doar prin punctul vamal Costești Stâna în această perioadă, zilnic intră în țară peste 2500 de persoane, aproape dublu față de începutul lunii decembrie.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Atenție dacă ați cumpărat așa ciuperci. ANSA retrage din comerț un lot marca Lux Menu

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat astăzi retragerea din comerț a unui lot de ciuperci conservate marca...

/FOTO/ Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Două sunt din nordul țării

Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară. De...
  sursa: cursbnm.md