fbpx
26.8 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Cum decurge turul doi al alegerilor locale noi din Bălți. Ce spun reprezentanții CECEM

Citește și:

Până la ora 12,30 la secțiile de vot s-au prezentat 3 962 de persoane, inclusiv 210 oameni de pe listele suplimentare, prin urmare rata participării este de 3,40%.

 

Președinta Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2, Irina Serdiuc, a declarat că protestul organizat de către partidul „ȘOR” nu contravine legii: „Noi ne putem expune doar conform Codului Electoral, art. 52, aln. 10: „în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor, nu se admite niciun fel de agitație electorală. Interdicția respectivă nu se referă la informația deja plasată pe internet sau pe afișele puse anterior…Doamna Marina Tauber  nu este candidat electoral la scrutinul doi, de aceea acțiunile doamne au fost coordonate cu autoritățile publice locale. Aici avem alte legi, Legea cu privire la întruniri,  care prevede că oricare persoană poate face o declarație către autoritatea publică locală, să numească data, ora și numărul de persoane care vor fi prezente la întrunire. ”

 În prima jumătate a zilei, nu au fost sesizate încălcări.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă?

Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de...

/VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului

În nordul țării au pornit combinele. https://youtu.be/TbPWYkR3JeA DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar...
  sursa: cursbnm.md