fbpx
1.5 C
Бэлць
luni, decembrie 4, 2023

/VIDEO/ Cum să îți protejezi datele și ce să faci dacă ai devenit ținta unui atac. La Bălți s-a desfășurat o conferință dedicată securității cibernetice

Citește și:

În ultimii ani, tot mai multe persoane devin ținta atacurilor cibernetice. Deseori în plasa escrocilor cad nu doar oamenii de rând, dar și antreprenorii. Phishing, ransomware și atacuri de tip zero-day apar regulat, ceea ce cauzează pagube materiale considerabile atât în afaceri mari, cât și celor mici.


„Vorbim despre securitatea cibernetică ca, unul la mână, să nu divulgăm informații confidențiale, să nu afișăm într-un mod public informații pentru ochi curioși, să le ferim, atunci când plecăm de la locul de muncă să ne deconectăm calculatorul, să nu-l lăsăm ca să vadă toată lumea ce am făcut noi și cum am lucrat. Dacă vorbim de contabilitate, iarăși este foarte important să știe ce mesaje poate primi, iarăși sunt foarte atacuri prin mesaje, de aceia este foarte important ca să avem o educație în acest domeniu și ca să avem bune practici zilnice, să știm ce și cum să verificăm astfel ca să nu ne confruntăm cu aceste atacuri.”

Instruirea organizațiilor este primordială în siguranța împotriva riscurilor care pot apărea.

„Într-adevăr, riscurile sunt foarte ambițioase din punct de vedere a hackerilor. Ceea ce se întâmplă global ne pune iarăși la gânduri, ce riscuri și vulnerabilități noi avem în domeniul securității cibernetice. În primul rând personalul fiecărei organizații trebuie să fie instruit, administrația trebuie să fie conștientă, să urmărească ce se întâmplă la nivel global, național.”

„Dacă vorbim de companii care au un conținut mai important, vorbim de bază de date, vorbim de aplicații importante pe care se utilizează, aplicații mobile care comunică cu acele aplicații din interiorul companiei, atunci conținutul sau informația pe care o stochează, care o are compania este foarte importantă. Trebuie luate și alte măsuri de securizare.”

Pentru a obține mai multe informații despre cum să-și protejeze conturile, mai mulți reprezentanți din domenii ale economiei naționale dar și funcționari publici au participat la conferința regională „Dezvoltarea capacităților organizațiilor pentru prevenirea și reacția urgentă la incidente de securitate cibernetică”, organizată la Bălți.

„Știți, noi ne aflăm la așa un pas de revoluție, când păstrăm totul în format electronic și oricare informație pentru orice organizație, fie ea de stat sau privată, are o importanță confidențială.”

„Subiectul siguranței cibernetice și igienă cibernetică, este una de importanță majoră în perioada actuală, din acest considerent, am participat la mai multe instruiri, atelier de lucru, conferințe, forumuri de acest gen și consider că întotdeauna este loc pentru o cunoaștere mai amănunțită la acest subiect.”

„Dacă ești informat, ești protejat. Când ai date actuale despre toate problemele care pot apărea și în același timp te protejezi, în principiu, businessul tău va fi în siguranță.”

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Comunicațiilor Electronice și Tehnologiilor Inovaționale și companii din domeniul IT.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Un parc lăsat în paragină din orașul Cupcini ar putea deveni zonă de agrement, cu ajutorul Poloniei

Un parc de la marginea orașului Cupcini, care se află în paragină, ar putea fi renovat în următorii ani....

La Bălți se va desfășura workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”. Cum poți participa

Asociația pentru Politica Externă (APE) invită toți doritorii la workshopul „Calea către UE: progrese și oportunități pentru Republica Moldova”.  Data:...
  sursa: cursbnm.md