fbpx
27.4 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Cum Școala Profesională din Alexăndreni, Sîngerei, a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei

Citește și:

Școala Profesională din Alexăndreni, raionul Sîngerei, a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de lei. Ministerul Educației și Cercetării a constatat că în această instituție pentru 50 de elevi au fost alocate 200 de burse, iar unii elevi în general au fost înmatriculați ilegal.

Neconcordanța a fost depistată în cadrul unui audit al instituției, copiii nu erau la ore, iar administrația școlii pretindea că toți discipolii efectuau în acel moment stagiul de practică.

ANA COBÎLAȘ, directoarea Școlii Profesionale din Alexăndreni, Sîngerei: „– Câți copii dumneavoastră aveți în școală? – La moment activează 272 de elevi, dintre care avem 14 la contract.”

GALINA RUSU, Secretar de Stat la MEC: „Suntem într-o situație de audit a acelei instituții, cu regret constatăm săptămâna trecută prezența la lecții, la toate cele programe care le are instituția, a 31 de elevi prezenți în toate clasele, deci câte un elev în sala de clasă. Asta cu siguranță nu atestă un proces educațional de calitate.”

Controlul a fost efectuat în perioada aprilie-iunie curent și a vizat activitatea instituției din anii 2022-2024. În urma acestuia s-a constatat că administrația instituției a admis diverse abateri în ceea ce privește achizițiile publice, decontarea combustibilului, asigurarea alimentației elevilor din contul resurselor bugetului de stat, acordarea burselor de studii și cazarea în cămine.

După raportul final al misiunii de audit Ministerul Educației și Cercetării va sesiza Centrul Național Anticorupție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md