fbpx
14.6 C
Бэлць
sâmbătă, mai 25, 2024

/VIDEO/ De 10 ani construiește o biserică la marginea orașului Soroca. Istoria preotului care educă generațiile de pe Tik Tok

Citește și:

Preotul Serghei Baciu a început construcția bisericii cu hramul „Cuviosul Serghie de Radonej”  în 2013, iar la moment este la etapa turnării podului. Însă nimic nu se face fără ajutorul oamenilor de bună credință, spune parohul lăcașului sfânt.

SERGHEI BACIU, preot: „În timpul de față suntem la etapa de turnare a podului, anul trecut cu ajutorul lui Dumnezeu s-a procurat armătură, s-a cumpărat scândură și avem nevoie ca să cumpărăm betonul, să achităm betonul, deoarece avem nevoie de 50 de cuburi de beton și ne costă 124.700 de lei.”

Pentru a fi în pas cu generația, părintele Serghei și-a creat și un cont de Tik Tok, unde în fiecare seară iese în live.

SERGHEI BACIU, preot: „Am apărut prima dată Tik Tok cu emoții, cu gânduri diferite, dar cum am spus-o. Păduri fără uscături nu există, Tik Tokul este privit din mai multe feluri, sunt pentru oamenii buni, oamenii răi, menționez că de fiecare dată, la orele 8 seara, cei creștini care au dorință pot să se aboneze, la orele 8 seara eu ies în Tik Tok și dau învățături din viețile sfinților, povestiri și ce întrebări ce îmi dau creștinii eu le răspund.”

Oamenii din localitate spun că așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor de construcție.

„Este foarte important, este lăcașul Domnului, vedeți că aici este mic, când sunt sărbători mari, Paștele, Crăciunul, Botează vine multă lume și este greu și pentru preot și pentru noi. Este foarte important să fie o biserică mai mare ca să fie normal pentru lume, să se simtă comod în biserică.”

„Să fie biserica mare, să încapă toată lumea în biserică, să fie comod pentru părinte și pentru creștini că vin la biserică și stau afară, vin la slujbă, ușile deschise și stau afară, ascultă slujba că biserica este mică pentru atâta lume.”

„Mult contează, fiindcă vii aici și ai o oarecare tragere, te odihnești, te liniștești, e locaș sfânt și de aceea este important să avem și o biserică mai mare ca și în alte părți.”

Dacă doriți să donați pentru construcția acestui lăcaș o puteți face prin intermediul datelor afișate pe ecran.

Fincombank

Card  4326170012906103

Baciu Serghei

MD21FT225981300204764498

Maib

Card 5397020060218276

Serghei Baciu

22595941839 MDL

sau la numărul de contact 069390328.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național...

Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte de la Baku

Luptătoarea Mihaela Samoil a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de lupte, rezervat sportivelor sub vârsta de 23...
  sursa: cursbnm.md