/VIDEO/ De unde vom procura energia electrică în februarie și la ce preț

0
115

În luna februarie, Republica Moldova va procura tot necesarul de energie electrică din Transnistria. SA Energocom urmează să semneze contractul de livrare a energiei electrice cu MGRES pentru luna februarie și martie.

Despre acest lucru a declarat pentru TV Nord, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Totodată oficialul a mai spus că la moment încă nu se cunoaște prețul cu care va fi achiziționat.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova: „Noi am avut înțelegerea cu MGRES, inclusiv pentru luna februarie – martie, colegii de la Energocom sunt în discuții cu MGRES pentru luna februarie, când va fi semnat vom anunța. Noi cumpărăm energia electrică pentru echilibrarea sistemului o cantitate foarte mică (n.r. din România), ținând cont că avem noi reguli de piață pe domeniul electroenergetic și atunci suntem obligați, că altfel nu funcționează. Se cumpără de piață și în funcție de situație pieței în fiecare zi. Această energie de echilibrare se cumpără zilnic.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.