fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ Deschiderea cupei naționale de Karate ShinKyokushin, la Bălți. Cel mai mic sportiv are doar 5 ani

Citește și:

Optimiști și plini de speranță. Așa i-a prins Cupa Națională de karate ShinKyokushin, pe tinerii sportivi din întreaga țară, prezenți la evenimentul de deschidere, desfășurat la Bălți. Și dacă sportivii erau curajoși și încrezuți în forțele proprii, părinții care au venit să-și susțină copiii au avut mari emoții.

„Suntem primii susținători, îi susținem în toate și orice eșec pentru noi tot este o mândrie, pentru că doar prin eșecuri ajungem sus.”

„Sunt mulțumită de acest sport, mereu la campionate avem locul 1. Mereu îmi este frică, dar succesele ne face să mergem tot înainte.”

Participanții erau de diferite vârste, iar cel mai mic sportiv are doar 5 ani.

„– Îți place karate? Da. – Ce faci tu de obicei? Mă antrenez, bat și mă bat cu sacul.”

„Mă antrenez bine, îmi place și mă stărui ca să câștig.”

„Aici trebuie căptușeală, tehnică și lovituri puternice.”

La 17 ani, Stanislav Grumeza din Bălți este deja campion național, însă anul acesta sportivul și-a pus în plan să câștige cupa mondială.

STANISLAV GURMEZA, Campionul Moldovei la ShinKyokushin: „Noi ne ocupăm cu luptele, practicăm mai mult luptă. Centura verde, ea are și un număr, 4q se numește, merge întâi de la albă este 10q, oranj 9q și tot așa, acesta este al 4-le, după el merge cafeniu apoi negru. Sunt 17 ori la rând campionul Moldovei, o dată campionul României. Acum mă pregătesc de campionatul lumii, peste o lună plec, am de gând să-l câștig și după tot să particip mai departe să iau titluri și să fiu campion.”

Antrenorul de karate ShinKyokushin, Ion Brițchi, spune că este pentru prima dată când se organizează un astfel de eveniment la Bălți, unde participă sportivi de diferite vârste și din diferite raioane ale țării.

ION BRIȚCHI, antrenor de ShinKyokushin Karate: „Este prima dată când se face așa un eveniment în orașul Bălți, este cupa deschisă a Republicii Moldova, ShinKyokushinkai, sub denumirea sensei, denumirea clubului nostru. Vârsta este de la 2018 până la deja maturi care a trecut de 18 ani.”

La eveniment au participat peste 100 de tineri din orașele Bălți, Chișinău, Comrat și Ceadîr-Lunga.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md