fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Devine un adevărat „sat european”. La Răuțel au început lucrările de construcție a apeductului

Citește și:

Treptat, localitatea Răuțel din raionul Fălești devine cu adevărat un sat european. După zeci de proiecte de infrastructură implementate, localnicii mai aveau o singură doleanță. Lipsa sistemului de apeduct le dădea mari bătăi de cap celor peste 1000 de locuitori. Acum, datorită programului „Satul European”, în localitate au început lucrările de construcție a sistemului de apeduct.

Majoritatea populației se folosesc de fântânile de mină, dar în ultimii ani , datorită secetei care este, din fântâni scade apa. La moment e strict necesar de avut apa.  Noi am câștigat proiectul cu 10 milioane, la noi proiectul e mai scump de 10 mil. După licitație e 11 milioane șase sute, un milion șase sute va fi pus din contul primăriei. Proiectul este făcut totalmente pe tot satul, în rezultatul proiectului va avea de beneficiat fiecare locuitor al satului Răuțel.

Oamenii din localitate așteaptă cu nerăbdare finalizarea lucrărilor, mai ales că în fântâni apa nu corespunde normelor sanitare.

Eu socot că ar trebui să avem apă, cu atât mai mult că în raionul Fălești, apa nu este chiar bună. Și pentru mașina de spălat e bună, și pentru locatari.

E bine, foarte bine, că apa la noi la toți cam e sub semnul întrebării. Mie mi-au rămas două tuburi, erau patru, dar acum sunt două.

E bine, e foarte bine că apă toți au fântâni dar nu-i potabilă peste tot. Cred că o să ne conectăm și noi să avem măcar siguranță.

Iar la alții, din  cauza secetei din ultimii ani,  fântânile chiar au secat.

Din partea apei, da sunt bravo, pentru că apă în sat trebuiește, nu la toți este apă în fântâni. Noi ca atare luăm, noi suntem doi gospodari la o fântână, noi luăm de la vecină, fântâna mea eu nu o am.

E bine apa asta să avem, noi fiecare avem fântâni, dar eu cred că această apă este mai bună. Eu mă duc la fecior, dar acolo dacă are apa asta, nu se pun toate sărurile acestea.

Costul total al proiectului se cifrează la aproape 12 milioane de lei, iar lucrările vor fi finalizate în luna iunie 2023.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md