fbpx
27.4 C
Бэлць
miercuri, iulie 17, 2024

/VIDEO/ Dimineață plină de emoții pentru absolvenții din țară. Tinerii și-au aflat notele la BAC

Citește și:

Dimineață plină de emoții, suspans, fericire și lacrimi au trăit absolvenții treptei liceale. Tinerii au aflat notele la BAC. Unii au rămas mulțumiți de rezultatele pe care le-au acumulat, alții vor merge la contestații sau vor susține repetat examenul.

„Totul a fost foarte ușor. Nu a fost complicat, am susținut. Rezultate sunt pe potrivă. În general totul este perfect, minunat. BAC-u este un bilet la loterie. Nu mereu le merge tuturor.”

„Foarte greu, mă duc să susțin repetat.  – N-ai susținut, ce n-ai susținut? – Matematica din păcate. Cred că o să mă strădui mai mult și totul va fi bine.”

În total, au promovat examenul național de bacalaureat în sesiunea de bază, până la desfășurarea contestațiilor, 12526 de candidați, ceea ce constituie 69,38% din numărul total de candidați.

„În principiu sunt mulțumită de rezultatele mele. La unele discipline aș fi vrut note mai mari, dar sunt mulțumită. Sunt fericită că am terminat totul și am trecut această treaptă. Am avut mari emoții, mai ales la primul examen: limba și literatura română, dar la al treilea examen emoțiile au trecut și totul a devenit mult mai bine.”

„Mi-am făcut mari griji până să văd rezultatele, însă le-am văzut și deja parcă mă simt mai ușurat. Le-am susținut pe toate și sunt bucuroasă. Pot să spun că a fost greu și pregătirea a fost grea, și să așteptăm rezultatele. Însă ne bucurăm. A fost perioada asta de așteptare mai grea decât însăși examenul.”

„A fost dificil atât pentru mine, cât și pentru colegii mei, pentru că am avut emoții, ele și-au jucat rolul. Voi depune la contestare, pentru totuși cred că emoțiile au avut rol. Am reușit totuși, am trecut peste această perioadă grea pentru noi.”

Rata de promovare a examenului național de bacalaureat în rândul absolvenților din licee este de 89,83%. Dintre cei 3815 candidați admiși din colegii și centre de excelență, 1819 au susținut examenul. Potrivit rezultatelor preliminare, 47 de absolvenți au obținut media 10 la examen.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Medvedev amenință cu un război mondial dacă Ucraina va adera la NATO

Fostul preşedinte al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a menționat că aderarea Ucrainei la forțele NATO ar însemna o declaraţie...

/VIDEO/ Seacă fântânile, lacurile și izvoarele din nordul țării. Cum se descurcă gospodarii și cum își apără culturile la Șofrîncani, Edineț

GABRIELA MOCANU, jurnalist TV Nord: „Temperaturile caniculare de +40 de grade, înregistrate în ultima perioadă, au provocat seceta. Oamenii...
  sursa: cursbnm.md