fbpx
36.2 C
Бэлць
vineri, iulie 12, 2024

/VIDEO/ Dorin Recean își sărbătorește ziua de naștere. Cum și-l amintesc pe „cel mai citit elev” profesorii premierului

Citește și:

Un adolescent de o cumsecădenie deosebită și foarte citit. Așa îl țin minte profesorii de la gimnaziul din satul Mîndîc pe elevul Dorin Recean, actualul premier al Republicii Moldova. Așa cum prim-ministrul  își sărbătorește ziua de naștere, primii care l-au felicitat au fost dascălii și foștii colegi de școală.

Șeful Executivului și-a amintit despre această perioadă cu nostalgie, în cadrul unei vizite de lucru în satul natal.

DORIN RECEAN, premierul Republicii Moldova: „Nu știu cum să descriu aceste emoții, dar când mergeam prin aceste coridoare, mi-au revenit amintirile când eram la școală. Atunci când se spălau aceste coridoare și noi ne puneam la întrecere cine alunecă mai departe, sau cum ne alergam pe scări. La mine ambii părinți au fost profesori și atunci orice „abatere de la cod”, până ajungeam acasă o știau și mă aștepta procedura de disciplinare“.

Profesorii spun că elevul Recean era unul dintre cei mai buni din școală.

NINA JÎTARCIUC, direct adjunct pe probleme de educație: „ Vrea să spun că astăzi am avut o întâlnire de suflet. De ce de suflet? Fiind că am văzut un elev care a crescut în ochii noștri. Un elev care s-a realizat în viață. Un fost elev grijuliu, față numai de sine, dar și pentru întregul popor.”

ELENA ROMANOVICI, fosta dirigintă a premierului: „Era un elev deosebit, citea foarte mult. Una din frazele lui, care le-a spus chiar azi elevilor, el a deținut locul întâi în concursul de citire de la biblioteca. În primul rând citea foarte mult, citea în toate domeniile. Îi plăcea literatura artistică , dar cu conținut mai mult științific“.

Premierul nu a venit cu mâinile goale, dar cu o donație de carte pentru biblioteca școlară. Este pentru a treia oară când Recean face asemenea cadou instituției.

„Sunt cărți foarte noi și sunt foarte bucuroasă fiind că la moment bibliotecile școlare trăiesc numai din donații. Acesta este un regret al nostru, fiind că cândva, bibliotecile școlare erau aprovizionate centralizat. Sunt foarte bucuroasă că domnul prim-ministru, de câte ori vine la Mîndîc, nu uită și aduce la bibliotecă donație de carte“.

Mama premierului nu mai este în viață, iar tatăl acestuia trăiește în Chișinău. Din acest motiv casa părintească  a oficialului a fost vândută. Locuitorii din satul Mîndîc spun ca sunt mândri că un consătean de-al lor deține o funcție atât de importantă în stat.

„Aici s-a născut și a trăit dnul Recean Dorin. Pur și simplu părinții s-au mutat la Chișinău și au vândut casa. Locuiesc alte persoane. Ne mândrim și noi că cineva de la noi din sat a ajuns prim ministru. Ce așteptări aveți? Așteptăm să facă ceva mai bun, pentru toți, inclusiv și pentru satul nostru“.

„Noi tare ne bucurăm, fiind că tatăl lui m-a învățat și pe mine și pe copiii mei. Mă bucur că a ajuns aici. A fost un elev tare capabil“.

„A fost cu băiatul meu într-o clasă și a fost tare un băiat deștept, cuminte, educat. Băiatul meu nu a învățat așa ca el, dar el tare cuminte, tare cu soviste, primitor, săritor la nevoie“.

Dorin Recean s-a născut la data de 17 martie 1974, în satul Mîndîc din raionul Drochia și este prim-ministrul Republicii Moldova din 16 februarie 2023. Totodată, el a fost ministru de interne în anii 2012-2014.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Durata medie a vieții a crescut în 2023. Femeile trăiesc mai mult cu 0,7 ani, iar bărbații cu 0,4 ani

Durata medie a vieții în Republica Moldova în anul 2023 a crescut cu aproximativ 0,5 ani comparativ cu anul...

/VIDEO/ Canicula a ajuns și în Parlament. Deputații s-au stropit cu apă după ce s-au contrazis

Codul Roșu de caniculă a ajuns de ieri în Parlament. Câțiva deputați s-au stropit cu apă, după ce s-au...
  sursa: cursbnm.md