fbpx
11 C
Бэлць
luni, aprilie 22, 2024

/VIDEO/ După doi ani pandemici, artiștii din Bălți au revenit în scenă

Citește și:

După doi ani de pandemie în care cortina scenei de la Palatul Municipal de Cultură din Bălți nu s-a mai deschis pentru marele concerte, în acest week-end artiștii din municipiu au evoluat în cea mai bună ipostază. Membrii ansamblului Vântuleț au încântat publicul cu prestația lor.

Timp de aproximativ două ore, părinții, bunicii și rudele celor care au evoluat în scenă au fost cei mai emoționați.

„Este foarte bine, copiii se antrenează demult, ei voiau să fie deja un concert. Până la pandemie am reușit la un concert, dar așa…”

„Eu am venit ca să privesc un concert de dans și muzică populară, pentru că fetița mea face ore de dans la Palat și astăzi este prima dată când avem șansa să o privim pe scena mare. Acum de abia aștept să văd cum evoluează copii pe scena mare, sunt frumos îmbrăcați, în costume naționale.”

„Am venit să-mi susțin fratele, vom urmări concertul. Suntem fericiți pentru că în timpul pandemiei nu a fost nimic organizat, chiar dacă și au fost, atunci doar concerte mici. Suntem fericiți că au deschis scenă și sală mare”, au spus oamenii. 

Artiștii au spus că timp de doi ani au dus dorul concertelor, iar acum când pot evolua pe marea scenă, vor depune efort dublu pentru ca munca lor să fie apreciată.

„Emoțiile sunt foarte bune, dansul tot este foarte bun.”

„Foarte emoționant, chiar și până acum simt adrenalina în sânge. Am văzut foarte mulți oameni în sală, sunt foarte bucuroasă.”

„Astăzi am dansat al cincilea an consecutiv, mi-a plăcut foarte mult pentru că este hobby-ul meu, nu-mi fac griji, pentru că asta e frumos”, au spu artiștii.

Conducătorul artistic al ansamblului „Vântuleț”, Ion Cirimpei, a declarat că artiștii au nevoie de scenă și de public. La concertul din acest week-end au evoluat trei colective. Cei prezenți au avut parte de un spectacol de zile mari.

ION CIRIMPEI, conducătorul artistic Ansamblului de muzică și dansuri „Vântuleț”: „Doi ani de zile să nu ieși pe scenă și copiii pierd toate, uită și mișcările. Este important să iasă și să simte ce este o scenă. Sunt mici, dar sunt artiști. Astăzi suntem aproximativ 200 de copii. M-au sunat de la Glodeni, din Rîșcani, din Chișinău, au venit spectatori din diferite regiuni ale Moldovei.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Atenție, motociclist în trafic. S-a dat startul sezonului moto, la Bălți

Odată cu încălzirea timpului, pasionații de motociclism din municipiul Bălți și-au scos vehiculele preferate din garaje, marcând începutul mult...

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri

Meteorologii au emis Cod Galben de înghețuri. Acesta va intra în vigoare în această noapte și este valabil până...
  sursa: cursbnm.md