fbpx
16.7 C
Бэлць
vineri, iunie 14, 2024

/VIDEO/ Eleganță, grație și măiestrie la primul campionat de gimnastică estetică, organizat la Bălți

Citește și:

Zeci de sportive talentate din toată țara, dornice să demonstreze eleganță, grație și măiestrie au participat la „Campionatului Național „Cupa mun. Bălți 2024” de gimnastică estetică.

Sportivele au dat tot ce au avut mai bun pentru a obține un loc pe podium.

ILINCA ANIȚOI, sportivă: „Mă ocup cu gimnastica estetică în grup în jur de 10 ani, îmi place mult acest sport. Este un efort foarte mare, este nevoie de foarte multă perseverență, foarte multă încredere în sine, foarte mult efort.”

ELIZAVETA GAMURARI, sportivă: „Acest tip de sport este cuvântul echipă, în echipă prezintă gimnastele care au experiență și este un tip de sport în echipă și dacă ești singură deja nu mai este gimnastică estetică.”

IULIANA CIUMAC, sportivă: „Acest tip de sport îmi place foarte mult, este dificil, dar mă strădui să fac totul cum trebuie. Cel mai important este echipa în acest sport, pentru că fără echipă nu este estetic.”

LADA GORDIENCO, sportivă: „Gimnastica estetică în grup este sport grațios și spectaculos, atunci când fata vine în acest sport ea dezvoltă încrederea în sine, determinare, eleganță. Foarte frumos, pentru fete este bine că dezvoltă plasticitatea, este sportul în grup, gimnastele dansează în grup fără obiecte pentru gimnastică.”

Principalii susținători ai tinerelor gimnaste au fost părinții și antrenorii.

ANA CUDREȚ, antrenoare: „Fiecărui copil pentru fiecare vârstă trebuie o atenție aparte, trebuie susținere, când copii sunt mici pentru ei este mai mult ca o formă de joc, ei încă nu realizează când merg la campionate cât este de serios totul, de aceea noi ne străduim să aducem copiii de la cele mai mici vârste, de la 4 ani, pentru că ei nu au frică.”

„Un tip de sport foarte frumos, dezvoltă postura, în special este important pentru fete, figura, disciplina, posibilitatea de a lucra în echipă și să asculți antrenorul. Aceasta apropie copiii și părinții, posibilitatea copiilor de a discuta în colectiv și să se adapteze în viața socială.”

„Aceasta este frumos, fetele dansează frumos, se dezvoltă fizic bine și aceasta este disciplina și lor le place, sunt o echipă, este vesel și ele lucrează.”

Organizatorii evenimentului au mulțumit tuturor participanților, antrenorilor, arbitrilor și publicului pentru implicare.

OXANA MIHALCIUC-MORARU, Președinta Federației Sportive Naționale de Gimnastică Estetică în grup din RM: „Gimnastica estetică în grup este un tip de sport foarte frumos și grațios, în premieră se petrece cupa municipiului Bălți la gimnastica estetică în grup. Special este creat pentru fetițe, fetele devin mai flexibilă, disciplinată, caracterul se întărește ceea ce este important, de aceea eu consider că acest tip de sport se potrivește cel mai bine pentru micile lady.”

VEACESLAV ROȘCA, consilier municipal: „M-am bucurat să contribui la acest eveniment, cred că vom susține și în continuare, pentru că acest tip de sport gimnastica estetică în grup este într-adevăr estetic, frumos.”

La finalul competiției, emoțiile au atins apogeul odată cu anunțarea câștigătorilor.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/VIDEO/ Primii piersici moldovenești se vând la piața din Bălți. Sunt aduși de la sud

Primii piersici moldovenești au apărut la piața din Bălți. https://www.youtube.com/embed/xtFYGBqOe4M „Piersici 35 kilogramul, moldovenești de la sud, primii piersici moldovenești, gustoși,...

Planul de activitate al Consiliului Raional Florești pentru 2024

Care sunt direcțiile prioritare de dezvoltare pentru anul 2024 ale Consiliului Raional Florești, care este bugetul instituției, dar și...
  sursa: cursbnm.md