fbpx
27.4 C
Бэлць
duminică, iunie 23, 2024

/VIDEO/ Elevii de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca vor studia și practica pe utilaje agricole de ultimă generație

Citește și:

La Soroca a fost inaugurat un Centru tehnico-didactic în mecanică agricolă. Încăperea, construită cu o investiție de 787 de mii de euro, a fost dotată cu utilaje și mobilier de ultimă generație. Cele trei laboratoare ale centrului – de sudură, de mentenanță a utilajelor agricole și o sală de studii modernă – vor oferi elevilor posibilitatea de a dobândi abilități practice în domeniul mecanicii agricole.

IURII PETRIC, director adjunct IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca: „După această renovare instituția deschide o filă nouă în dezvoltarea ei. Ca și la orice moldovean acasă, când apare ceva construcții noi, el se bucură de ele, azi noi ne bucurăm de acest eveniment și ne bucurăm că avem posibilitatea să lucrăm pe alte dimensiuni, tehnologii moderne, utilaj ultramodern și instruiri pe toate dimensiunile.”

Centrul a fost deschis în incinta Colegiului Tehnic Agricol din Soroca și este un proiect menit să modernizeze educația agricolă din regiune.

CONSTANTIN NESTERENCO, director IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca: „Pe parcursul anilor, noi am pregătit peste 30 de mii de specialiști care activează în toate domeniile economiei naționale. La moment structura organizațională a colegiului include 2 subdiviziuni. Cea de producere și cea de instruire.”

VLADIMIR BOLEA, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: „Ministerul Agriculturii preconizează să dezvolte trei colegii în Republica Moldova pentru a pregăti tractoriști și mecanizatori moderni, care să corespundă cerințelor tehnice de astăzi. Dacă vom merge în câmp o să vedeți că, noi informația am luat-o de la AIPA și de la ADMA prin intermediul cărora subvenționăm agricultura din Republica Moldova pe domeniul utilajelor agricole. S-au vândut mii de utilaje pentru agricultură modernă și practic, pentru a fi exploatate cu succes această tehnică este nevoie de specialiști de înaltă clasă.”

Elevii sunt încântați de noile condiții de studiu, adaptate la standardele europene.

„Ne-au adus un tractor nou, aparat de sudat nou, dronă pentru agricultură. Calitatea practicii e mult mai bună, mai simplu de lucrat, învățăm să lucrăm pe aparate mai performante.”

„Toată aparatura care au adus-o nouă, drona, tractoarele, toate aparatele noi, ne vor ușura modul în care învățăm. Vom învăța să lucrăm cu aparate noi și va fi mai ușor de învățat.”

Dotarea centrului a fost posibilă în cadrului proiectului „Livada Moldovei” inițiat de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al Băncii Europene de Investiții.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi

Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la...
  sursa: cursbnm.md