fbpx
24.7 C
Бэлць
marți, iulie 16, 2024

/VIDEO/ Elevii liceului „Mihai Eminescu” din Bălți au jucat un spectacol inedit, în memoria marelui poet

Citește și:

Elevii LT „M. Eminescu” au jucat un spectacol inedit în scenă

„Amicul meu, puteți veni mâine seară, 10 decembrie, pe la 7 seara, ziua nu sunt deloc acasă. Rîmâi cu distinsă stimă și considerație, Veronica Micle.”

 CĂTĂLIN GUȚU, elev: „Consider că a fost ușor, deoarece am simțit mândria de a avea onoarea să-l reprezint pe poetul fără de pereche din literatura română. În general, noi toți elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” suntem mândri să-i purtăm numele. În general, aceste zile cu repetiții, aceste sile de spectacol nu le-am dăruit, într-un fel au venit ac un dar mie, eu am avut de câștigat din aceste zile.”

BEATRICIA BALAN, elevă: „Pentru mine, rolul Veronicăi Micle a fost în conformitate cu caracterul meu, sincer, o admir ca personalitate. Ultimele versuri din scenariu au fost însăși versurile Veronicăi Micle,  care pot să spun că îmi plac foarte mult. Îmi place foarte mult să mă implic în activitățile promovate de liceul nostru, deoarece sunt mai multe activități interactive și ne permit ca să ne dezvoltăm personalitatea și să ne afirmăm ca oameni dezvoltați în societate.”

LEON ANTONIUC, elev: „Am fost în rolul lui Ion Creangă, am fost unul dintre personajele principale. Pentru mine, rolul mărețului Ion Creangă a fost destul de ușor. Sunt foarte mulțumit lucrului cadrelor didactice, grație lor  am realizat foarte multe proiecte, multe festivități. Fără ajutorul lor și îndrumarea lor nu am putea ajunge aici unde suntem acum.”

Alături de elevi au fost profesorii și administrația liceului

CECAN LILIA, profesoară de limba și literatura română: „Am fost în sală de data asta în calitate de spectator. A fost un spectacol bine conceput cap-coadă. Spectacolul a avut surprize la capitolul, am descoperit, am redescoperit unii elevi care și-au demonstrat potențialul mai mult decât credeam eu că sunt capabili în cadrul orelor. Asemenea activități completează ceea ce facem noi la clasă și invers. Mi-aș dori ca acest dialog să continue și noi să fim conectați mereu la subiectul în cauză.”

NINA GRAPA, directoare LT „Mihai Eminescu”: „Îl omagiem de fiecare dată pe Eminescu, îl redescoperim și încercăm prin actorii din scenă să transmitem acel spirit eminescian colectivului de elevi și profesori din instituția noastră. Astăzi am redescoperit copii foarte talentați, copii pătrunși de sentimentul dragostei de țară, copii pătrunși de creativitate.”

Mihai Eminescu s-a născut pe 15 ianuarie 1850 și a decedat pe 15 iunie 1889.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Accesul la semnătura electronică calificată va fi facilitat

Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Agenția Servicii Publice (ASP) extind metodele de obținere a dispozitivelor de...

/METEO/ Maxime de +40 de grade. Cum va fi vremea astăzi, 16 iulie

Meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi, 16 iulie 2024, maxime de până la +40 de grade. Noaptea mercurul în...
  sursa: cursbnm.md