fbpx
26.4 C
Бэлць
vineri, iunie 21, 2024

/VIDEO/ Fântânile din Țambula rămân fără apă. Locuitorii: „Ne chinuim vara pe căldură”  

Citește și:

Canicula și seceta lasă multe gospodării din satul Țambula, raionul Sîngerei fără apă potabilă. Puținele fântâni din care iau apă localnicii abia de mai fac față. O soluție ar fi punerea în funcțiune a apeductului construit mai mulți ani la rând în localitate, doar că autoritățile nu au bani pentru al pune în funcțiune.

Pe Nina Corlăteanu am întâlnit-o la poarta unei vecine, în timp ce venise după apă. Femeia spune că    

NINA CORLĂTEANU, locuitoarea satului Țambula, raionul Sîngerei: „Iată așa și anul trecut și în acest an, ne chinuim vara pe căldură. Ploaie nu este și e greu cu apa.”

În aceiași situație sunt mulți alți oameni din localitate.

„Problema cu apa este, nu sunt fântâni normale, nu este unde de dus animalele, vacile se duc pe șes, acolo apă nu este, toată ziua practic fără apă și e forte greu. Dacă nu luăm în considerare animalele, pentru oameni în fântâni este o cantitate limitată de apă.”

„De două ori de spălat pe săptămână, dar așa la mâncare de băut, așa economisim. Mama mea are un pic mai multă apă, aducem cu buteliile de la ea. – Dumneavoastră aici nu aveți apă? – Este, avem în ogradă, dar nu ajunge. ”

Primarul comunei susține că nu poate pune în funcțiune apeductul care a fost construit, încă, în 2019, deoarece nu are banii necesari pentru conectarea pompelor la sursa de curent. 

MIHAIL COL, Primarul comunei Țambula, Sîngerei: „Din două milioane 690 de mii de lei, 15 procente contribuția asta 500 de mii de lei, noi în anul 2019 am îngropat țeava și până azi țeava e în pământ, lumea întreabă unde-s banii noștri. Din decembrie anul trecut din 2022, lucrările au fost făcute, au rămas numai să unească electricitatea la sondă și să verificăm. Față de antreprenor suntem datori 918 mii și el fiecare zi sună și întreabă când o să dai datoria. Primăria așa bani nu are și nu poate da.”

În comuna Țambula locuiesc peste 2200 de persoane.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice

Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere,...

Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern

Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de...
  sursa: cursbnm.md