fbpx
12.6 C
Бэлць
duminică, mai 19, 2024

/VIDEO/ Fără compensații în facturi pentru toți anul viitor. Buzu: am putea reveni la modelul clasic de compensații

Citește și:

Fără compensații în facturi pentru toți anul viitor. Potrivit Ministrului Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, anul viitor am putea reveni la modelul clasic de compensații.

ALEXEI BUZU, ministrul muncii și protecției sociale: „Vom avea doar compensații monetare. Urmează să vedem formatul. Noi sperăm foarte mult că și tariful la sursa de energie va coborî în jos, dar vedem care este această evoluție.  În dependență de cum va evolua tariful, noi vom aprecia cum va arăta programul de compensații. Acest program este un program anti criză. Noi răspundem la o criză. Dacă avem schimbări pe piața energiei trebuie și noi să adaptăm programul de compensații corespunzător. Toate persoanele care au conturi bancare vor primi pe conturi bancare compensații, care nu  vor primi prin intermediul mpay la poștă. Este un mecanism clasic, firesc, utilizat de ani de zile.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

1 COMENTARIU

  1. domnule buzu mulțumim de cel 6 % care ni le-ați dat la pensionari vad că de ce mergem mai înțelepți miniștri avem. Dar mai vorbiți de compensații care și pe celea le-ați redus și vreți și mai și să le tăiați că să aveți voi ce fura. As vrea eu da te vad cum sa trăiești tu cu doua mii de lei și eu nu spun numai de mine da din partea a tuturor pensionarilor care au așa pensii. pensionarul nu este vinovat că a rămas fără staj de lucru pentru că după 1990 încoace majoritatea primiau salariu in plic și omul nu știa că lucrează oficial sau nu și așa și lucrează până în ziua de azi pentru că stătu nu dorește că întreprinderile să arate tot salariu meritat ,ci o parte se taie salariu mizer oficial iar restul in plic și chear de face staj , nu-i ajunge salariu că să primească o pensie mai normala. da noi daca ne adresam la oficialii firmei cu așa întrebări ,ni se spune ” dacă nu-ți plate poți să pleci și omul e nevoit să lucreze așa cum este. Adica pe hârtie ne scrie salariu legitim de 1200 de lei legal care nu-mi aduce nici un folos pentru pensie da in plic mi se plătește încă 4000. De ce se întâmplă așa în Moldova noastră coruptă? De ce nu controlați lucrurile acestea? Omul nu poate să zică nimic că se teme să-și piardă locul de munca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Rusia a lovit din nou Ucraina cu atacuri masive cu drone. A fost vizat inclusiv Kievul

Rusia a lovit din nou Ucraina sâmbătă seara cu atacuri masive cu drone, transmite dpa, citată de Agerpres. Deocamdată...

Peste 10.000 de alegători sunt așteptați astăzi la urnele de vot pentru alegeri locale noi

La urnele de vot sunt așteptați 10 766 de alegători. În cele 9 localități au fost deschise 13 secții de...
  sursa: cursbnm.md