fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO/ Fără oficiu poștal. Locuitorii microraionului Fabrica de Zahăr din Fălești, nemulțumiți de situația în care s-au pomenit

Citește și:

„Ne privează de tot!” Zeci de locuitori ai microraionului Fabrica de Zahăr din componența orașului Fălești au ieșit în stradă să își exprime nemulțumirea, față de decizia autorităților de a închide oficiul poștal din zonă. Oamenii se plâng că depind de această instituție, în special bătrânii care își primesc pensiile și își achită facturile aici.

Emilia Cibisova are 81 de ani și nu își imaginează cum se va descurca de acum în colo. Femeia spune că starea ei de sănătate nu îi permite să meargă la un alt oficiu poștal.

EMILIA CIBISOVA, Locuitoarea microraionului Fabrica de Zahăr din Fălești: „De văzut nu văd, de auzit nu aud și nici nu știu, iaca am stat aici, dar eu nimic nu știu ce ne așteaptă pe noi, nu știu nimic. Nu lucrează, dar unde, la gară de dus îmi trebuie două bețe să iau și să mă duc la gară, cu două bețe să mă duc. Mie îmi este greu, îmi este greu acum la bătrânețe, când eram tânără nu simțeam, dar acum deja simt.”

Oficiul poștal a fost închis de la 1 septembrie 2023. De atunci oamenii sunt nevoiți să meargă la oficiile din vecinătate.

„Noi nu dorim să închidă, noi dorim ca să lucreze, să nu ducă lumea în eroare, că aceasta este foarte greu pentru un bătrân, unde să ducă un bătrân în două bețe să plătească la gară s-au în oraș. Iaca de la 1 septembrie e închisă poșta așa că noi nu dorim să fie închisă, eu nu vreau să mă duc să plătesc serviciile comunale în altă parte, iată astăzi m-am dus și am plătit serviciile comunale la gară, bine eu sunt mai tânără, apoi merg spre bătrânețe, nu merg spre tinerețe.”

„Este greu, în primul rând noi nu ne putem duce la gară că este departe pentru noi, eu aici și cu greu și mă duc când este vară, dar dacă începe iarna și ploile gata eu nu mă mai duc, îmi aduce acasă. Cred că ceva o să decidă, o să ne ajute cu ceva, nu o să ne lase să ne pierdem cu totul.”

„Înțelegem că pensionari au rămas mai puțini, venitul Poștei Moldova a scăzut și din punct de vedere economic pe ei poți să-i înțelegi, ei vor economisi niște bani pe țară, dar dacă ei sunt economiști trebuie să înțeleagă că aceste schimbări vor accelera moartea mai multor pensionari.”

Potrivit directorului Oficiului Poștal din Bălți, Vasile Guțu, instituția a fost închisă din lipsă de rentabilitate.

VASILE GUȚU, Directorul Oficiului Poștal Bălți: „Faptul că sunt atâția oameni aici, care sunt nemulțumiți într-o măsură oarecare, fiindcă totuși oficiul poștal paremise este ultima instituție de stat care mai rămâne în anumite localități, în anumite zone și desigur că închiderea acestui oficiu poștal, pentru noi tot a fost o decizie foarte dureroasă. Numărul de clienți ca și peste tot scade anual, numai citește nimeni ziare, nu abonează. Numai în prima jumătate de an, anul curent, 42 de mii pierderi.”

Primarul orașului Fălești, Alexandru Severin zice că autoritățile locale încearcă prin toate căile posibile redeschiderea oficiului.

ALEXANDRU SEVERIN, Primarul orașului Fălești: „Deja avem a doua adunare generală a microraionului Fabrica de Zahăr din componența orașului Fălești, unde am pus în discuții problema sistării activității oficiului poștal din acest microraion, practic am fost înștiințați printr-o scrisoare la sfârșitul lunii august că de la 1 septembrie își sistează activitatea oficiul poștal din considerente deficiență de buget a oficiului. Eu sper că pe viitor totuși o să găsim o soluție convenabilă pentru ambii.”

În Republica Moldova sunt 1.165 oficii poștale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md