fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ Focuri de armă pe poligonul din Bălți. Rezerviștii militari au efectuat exerciții de trageri

Citește și:

Rezerviștii din nordul țării au efectuat astăzi exerciții militare pe poligonul din Bălți. Bărbații au înscenat o secvență dintr-o luptă de apărare și au tras din armele de foc. Potrivit responsabililor, astfel de exerciții au loc anual. În acest an au fost încadrați peste 200 de oameni.

 SERGIU GRUMEZA, conducătorul exercițiului de mobilizare: „Activitățile desfășurate sunt organizate în cadrul Exercițiului de mobilizare a Armatei Naționale, care se desfășoară în perioada 15-17 mai, în legătură cu desfășurarea activităților conform planului de pregătire de lupte a Armatei Naționale. Puteți urmări exercițiul de tragere de luptă cu grupa Infanterie Motorizată, în cadrul unui scenariu, grupa în lupta de apărare.”

VICTOR PETROV, locotenent major: „În cadrul acestui exercițiu de mobilizare rezerviști au executat diferite activități, legate de instrucția de front, instrucția tactică, modalități de deplasare în teren. Debarcări, îmbarcări în transportoare, deplasări pe timp de noapte cu aparatele de vedere.”

TUDOR TIHON, comandant de pluton: „Sunt niște exerciții militare care ar trebui toți bărbații care se consideră, să fie la aceste exerciții militare, unde se învață apărarea, exerciții de atac, exerciții de mobilizare a inamicului în încăperi și multe altele se învață, spre exemplu trageri. Este o informație greșită în Republica Moldova precum că venim la mobilizare pentru pregătire de război, este o informație total greșită. Această mobilizare a fost și până la război, care cu regret este în Ucraina, în timpul războiului și ea va fi și după război, deci eu îi încurajez pe toți, cei care sunt militari, începând de la soldați și până la ofițeri.”

NICANOR BRUSALINSCHI, militar: „Sunt foarte impresionant, din momentul în care eu am trecut în rezervă lucrurile s-au schimbat înspre bine în forțele armate. Lecții tactico tehnice, în domeniul infanteriei, bazate pe cercetare.”

La exercițiul militar care a durat 5 zile, au fost chemați toți cetățenii Republicii Moldova, cu vârsta de la 19 până la 65 de ani, care au fost trecuți în rezerva forțelor armate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...

Moldovenii preferă produsele autohtone. R.M. a înregistrat o scădere a importurilor cu 7,5%

Moldovenii preferă tot mai mult produsele autohtone. Potrivit datelor Biroul Național de Statistică, importurile în Republica Moldova au înregistrat...
  sursa: cursbnm.md