fbpx
17.4 C
Бэлць
sâmbătă, aprilie 13, 2024

/VIDEO| FOTO/ Lux și opulență! Viața unui oligarh ucrainean acuzat de trădare de patrie

Citește și:

Oligarhul ucrainean acuzat de înaltă trădare de țară, Victor Medvedchuk, care a scăpat de arestul la domiciliu, după invazia rusă s-a dovedit că ducea o viață „de lux, poleită cu aur” la propriu și figurat. Totul a ieșit la iveală, după ce jurnaliștii de la portalul slidstvo.info au reușit să intre pe teritoriul magnificului palat al lui Medvedchuk din Pushcha-Vodytsya, scrie realitatea.md.

Oligarhul are o un vagon de tren, acoperit cu o plasă verde care-l maschează, pentru a nu atrage privirea celor din jur. Camuflarea acestuia arată mai mult ca o în grădină, însă ce se ascunde în interiorul vagonului i-a lăsat „cu gurile căscate pe jurnaliști”.

Platformă, auriu și catifea

Sub se ascunde un adevărat peron de gară, iar pe peron – un vagon restaurant. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, totul este un cadou de ziua de naștere pentru oligarh de la soția sa Oksana Marchenko, care se află în prezent la Moscova. Pe platformă sunt și șine, bănci pentru călători și felinare.

Pe șine se află un vagon restaurant albastru cu denumirea mare aurită „Pullman”.

„Asta este numele companiei care produce mașini de lux și vagoane de cale ferată. Vagoanele Pullman de acest tip au fost populare în secolul trecut, când europenii bogați călătoreau pe calea ferată”, notează publicația citată.

La intrarea în vagon, ochii jurnaliștilor de investigație au fost copleșiți de o culoare aurie, de catifea, de o culoare roșu aprins și fețe de masă albe.

„Este mai mult un muzeu decât un vagon”, notează ei.

Vagonul are un „hol principal” pentru aproximativ 40 de persoane, precum și mai multe încăperi separate: o bucătărie, un compartiment VIP și o toaletă. La intrare este un bar, iar paharele au stema aurită a Federației Ruse.

Mobilierul este decorat cu catifea și alte țesături scumpe, iar luminile se aprind prin apăsarea butoanelor tactile. Există un vitraliu pe acoperiș.

Lângă samovarul auriu, care face o impresie deosebită reporterilor, există o intrare în compartimentul VIP. Este asemănător cu compartimentele de tren tradiționale, doar că mult mai luxos. După apăsarea butonului de lemn, televizorul este coborât pe masă.

Aurul este peste tot, și în toaletă și în bucătăria vagonului.

Viktor Medvedchuk este un membru activ al politicii ucrainene de mulți ani. Este avocat de profesie. În anii 90 și-a condus propria firmă de avocatură. A intrat în politică în 1997, când a fost numit deputat al Consiliului Suprem. Un an mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În 2002, a devenit șeful administrației președintelui Ucrainei sub Leonid Kucima. A deținut această funcție timp de aproape trei ani. Poziția sa politică a slăbit după „Revoluția Portocalie”. Apoi a demisionat din funcția de președinte al Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

În anii următori, Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Putin, cu care are și legături personale. Președintele Rusiei este nașul fiicei sale Darina.

În luna mai, anul trecut, el se afla în arest la domiciliu în legătură cu suspiciunea de înaltă trădare și tentativă de furt de materii prime în Crimeea anexată la Rusia. Oligarhul a scăpat de arestul la domiciliu la patru zile după ce Rusia a început invadarea Ucrainei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md