fbpx
16.1 C
Бэлць
miercuri, aprilie 24, 2024

/VIDEO/Furtul toaletei de aur de la Palatul Blenheim: Poliția analizează dovezile

Citește și:

Polițiștii din Marea Britanie cred că au descoperit cine a furat un obiect de artă valoros. Un vas de toaletă din aur, complet funcțional, numită „America”, în valoare de 6 milioane de dolari. Toaleta din aur de 18 karate, a fost expusă la Muzeul Guggenheim din New York.

Poliția din Marea Britanie a anunțat că are motive să creadă că a identificat suspecții care au furat un obiect de artă unic și valoros, un vas de toaletă din aur funcțional numit „America”, în valoare de 6 milioane de dolari. Această toaletă de aur de 18 karate a fost expusă la Muzeul Guggenheim din New York și a făcut senzație în lumea artei contemporane.

Furtul spectaculos a avut loc acum aproape patru ani, când obiectul de artă a fost sustras de la Palatul Blenheim, reședința de copilărie a lui Winston Churchill. În urma investigațiilor ample, poliția britanică a reușit să aresteze șapte suspecți, inclusiv o femeie în vârstă de 38 de ani și șase bărbați cu vârste cuprinse între 38 și 68 de ani. Aceștia sunt sub suspiciunea deținerii de bunuri furate, conspirație la furt și jaf, conform informațiilor furnizate de BBC.

Cu toate acestea, suspecții au fost eliberați în timp ce Crown Prosecution Service (CPS) examinează dosarul pentru a lua o decizie cu privire la eventuale acuzații. Procurorii au subliniat că mai mulți indivizi sunt încă investigați în stare de libertate în legătură cu acest caz.

Toaleta „America” este o creație a artistului italian Maurizio Cattelan și a fost numită astfel pentru a reflecta excesul de bogăție din Statele Unite ale Americii. Aceasta a făcut parte dintr-o expoziție controversată la Muzeul Guggenheim din New York, unde vizitatorilor li s-a permis să o folosească în timp ce paznicii stăteau afară.

Obiectul de artă a provocat un val de agitație în 2018 când muzeul a oferit să-l împrumute și să-l trimită la Casa Albă pentru utilizarea prezidențială, în timpul administrației președintelui Donald Trump.

După ce a părăsit Guggenheim, „America” a fost adusă în Marea Britanie și expusă la Palatul Blenheim. Cu toate acestea, a fost furată la scurt timp după aceea, iar experții se tem că obiectul valoros ar fi putut fi topit pentru a ascunde urmele infracțiunii.

Artistul Maurizio Cattelan a numit anterior jaful ca fiind „foarte grav, chiar dacă un pic suprarealist”, datorită naturii neobișnuite a obiectului furat. El a exprimat speranța că acest act ar putea fi o „acțiune inspirată de Robin Hood” și a subliniat că toaleta „America” era o expresie artistică a conceptului de inegalitate economică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Sursă: banii.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Serviciul Hidrometeorologic de Stat explică fenomenul neobișnuit influențat de praful saharian

Începând cu noaptea de 24.04.2024 și cu menținerea zilei de astăzi, suntem martori la un fenomen meteorologic mai neobișnuit,...

Parcul central din municpiul Bălți îi va purta numele lui Mihai Volontir

Parcul central din municpiul Bălți va purta numele lui Mihai Volontir. Decizia fost votată astăzi la ședința consiliului. Pentru...
  sursa: cursbnm.md