/VIDEO/ Garderoba de iarnă, mai scumpă în acest an. Cu cât s-au scumpit scurtele și încălțămintea la piața din Bălți

0
42

Odată cu temperaturile scăzute și cu venirea iernii, locuitorii din nordul țării își pregătesc garderoba de iarnă. Ceea ce trebuie să cunoască cei care vor să își cumpere haine groase și încălțăminte de iarnă este că, în acest an, prețul articolelor pentru iarnă a crescut simțitor față de anul trecut.

„De la 1200 până la 1800, în dependență de mărime, de calitate. Și oamenii oricum cumpără? Oamenilor le este greu, în aceste timpuri aleg ce este mai ieftin. În orice caz se simte majorarea tuturor prețurilor la cumpărători.”

„De la 950 până la 2500,2800, depinde de calitate, de producător. Nu este o scădere atât de mare, oamenii oricum vin și cumpără pentru că este frig și au nevoie.”

Oamenii spun că sunt nevoiți să piardă mai mult timp prin piață și magazine ca să găsească ceva pentru buzunarul lor.

„Până la două mii. Cum vă par prețurile anul acesta? Foarte scumpe. Sunt între o mie și două mii, ceva de calitate, material turcesc.”

„Anul acesta sunt scumpe, o mie de lei așa. Anul trecut erau mai ieftine? Da, noi am luat anul trecut cu 800 de lei, scurtă bună de iarnă, dar anul acesta e 1000, 1300 de lei.”

Între timp, unii sunt gata să scoată din buzunare orice sumă, doar pentru a cumpăra ceva calitativ.

„Vedem încă, n-am fost prin secții, dar să fie prețuri accesibile și de calitate înaltă. Plus – minus de la o mie jumate până la două mii orientativ.”

„O pereche de botine de iarnă, așa în jur la o mie, o mie și ceva. Cum vă par prețurile în comparație cu anii precedenți? Nu văd așa o mare diferență, dar cel puțin în acest butic procur mereu și este un preț accesibil.”

Prețul pentru scurtele de iarnă variază între 850 și 3000 de lei, iar pentru o pereche de cizme, moldovenii trebuie să achite între 900 și 2000 de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.