fbpx
31.1 C
Бэлць
duminică, iulie 14, 2024

/VIDEO/ Geniștii au neutralizat 20 de muniții în raionul Ialoveni

Citește și:

Geniștii Armatei Naționale au lichidat 20 de muniții în pădurea de lângă satul Bălțați, raionul Ialoveni.

În urma cercetării a 2,5 hectare de teren, echipa de geniști ai Batalionului „Codru”, a depistat și identificat zece proiectile artilerice de calibru 76 mm și un proiectil de calibru 37 mm, precum și nouă focoase.

Toate munițiile erau de producție sovietică și germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost neutralizate într-un loc special amenajat, în condiții de maximă securitate.

Geniștii au intervenit în localitate la solicitarea autorităților, după ce doi copii au fost grav răniți în rezultatul exploziei unui obiect neidentificat găsit în regiune.

Din 1992 şi până în prezent, 24 de persoane au decedat, iar alte 29 au fost rănite în rezultatul incidentelor soldate cu explozia diferitor muniţii. Din numărul total al celor care au avut de suferit, opt copii au murit, iar alţi șase copii au fost răniţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod Roșu de caniculă. Recomandările Ministerului Sănătății

În contextul Codului Roșu de caniculă în Republica Moldova anunțat de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Ministerul Sănătății vine cu...

/VIDEO/ Statul oferă milioane de lei pentru dezvoltarea localităților. Ce trebuie să facă primarii

APL-urile de nivelurile I și II pot obține finanțare de la stat pentru dezvoltarea localităților. Apelul competitiv de selectare...
  sursa: cursbnm.md