fbpx
25.3 C
Бэлць
luni, iunie 17, 2024

/VIDEO/ Iarna bate la ușă, iar la Bălți se mai repară drumurile. Ce spun oamenii

Citește și:

Pe ultima sută de metri înainte de sezonul rece al anului, la Bălți se repară mai multe drumuri și curți. Totul pentru că procedura de licitație pentru companiile care urmau să efectueze lucrările a durat mai mult decât era preconizat. Autoritățile locale garantează că pănă la venirea înghețurilor, toate lucrările vor fi terminate, iar oamenii nu vor avea niciun disconfort la deplasare pe anumite porțiuni de drum din oraș.

„Sunt bucuroasă, desigur că sunt bucuroasă, foarte bucuroasă, demult am așteptat asta, iar acum în sfârșit. Desigur că nu este confortabil, dar așteptăm să fie bine.”

„Oi! De-ar fi mai mult așa. Eu locuiesc în regiunea Gării de Nord, promit de 20 de ani sau de mai mulți, dar așa și nu au făcut nimic. Au făcut acolo lângă policlinica cea nouă, dar restul, nici iarba să nu crească.”

„Desigur că suntem bucuroși, nici măcar taxi-ul nu intra pe aici, pentru că drumul era rău. Mai confortabil, le mulțumim că fac drumul.”

„Băieții lucrează, nu avem ce spune. – Dar pănă la iarnă, vor reuși? – Cum să vă spun, noi sperăm, dar vedem, iarna poate fi chiar mâine.”

Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin, recunoaște că mai mulți oameni sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor din apropierea caselor unde locuiesc, dar spune că reparația capitală a tuturor străzilor din oraș se va face treptat.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Eu vreau, planific să terminăm totul până la iarnă, dar depinde de condițiile meteo. Referitor la bani, banii au intrat în cont de la fondul rutier, au fost organizate licitații, este o procedură care durează mult timp, acum câștigătorii repară drumurile din raionul respectiv. Da, acum sunt nemulțumiri din partea oamenilor, acolo unde se repară, bălțenii sunt recunoscători, acolo unde nu se repară oamenii au nemulțumiri.”

SERGHEI JURAVEȚ, director DRCD Bălți: „Întreprinderea noastră repară la momentul de față curtea din spatele străzii Ștefan cel Mare 48,46, din spatele magazinului comercial Elit, Maximum. Termenul de executare a contractului este sfârșitul lunii noiembrie, iar noi ne încadrăm în acest termen. Noi monitorizăm site-urile specializate și vedem că condițiile meteo ne vor permite să terminăm aceste lucrări.”

În municipiul Bălți sunt 222 km de drum.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

După două zile de vreme caldă meteorologii anunță un nou cod de instabilitate atmosferică

Un nou cod de instabilitate atmosferică a fost emis de către meteorologi. Acesta intră în vigoare astăzi în intervalul...

Două focare de pestă porcină, în nordul țării. ANSA anunță recompense bănești celor care vor notifica despre depistarea unor cadavre de mistreți

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar a confirmat prezența virusului pestei porcine africane în probele recoltate de la porcii domestici...
  sursa: cursbnm.md