fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Igor Grosu la Sîngerei. Care sunt doleanțele cetățenilor și ce le-a promis Președintele Parlamentului

Citește și:

Chiar dacă suntem afectați de războiul ruso-ucrainean, Republica Moldova nu va avea deficit de produse alimentare. Despre acest lucru a vorbit Președintele Parlamentului, Igor Grosu cu locuitorii comunei Pepeni din raionul Sîngerei. Speakerul a dat asigurări cetățenilor, agenților economici și primarilor din raion că Guvernul are pregătite mai multe programe de finanțare pentru domeniile economice, sociale și culturale.

IGOR GROSU, Președintele Parlamentului: ,,Agenții noștri economici vor stabili alte relații pentru ca să aducă produsele care le aduceau odată din Ucraina să le aducă din altă parte. Probleme cu aprovizionarea nu va fi. A apărut această pauză, pentru că nu au exportat Ucrainenii și până ai noștri au stabilit relații cu Românii, cu Rolonezii, cu Bulgaria și cu alte țări, iar acum noi putem să aducem produsele pe care noi nu le avem.”

La întâlnire au fost prezenți mai mulți agenți economici care au întrebat când actuala guvernare va întreprinde măsuri pentru susținerea producătorii mici care au avut de suferit cel mai mult în acești doi ani de pandemie, iar acum și din cauza situației economice create în contextul războiului din Ucraina.

Aveți pe agenda dumneavoastră planuri să achiziționați produse agricole de la micul producător?

IGOR GROSU, Președintele Parlamentului: „Acum noi suntem în situația de a cumpăra produse de la noi. Mai ales în criza în care ne aflăm. Noi, începând cu acest an o să subvenționăm și producătorii mici. Până acum era mai convenabil să aduci, carnea, peștele. Probabil era mai convenabil, pentru că nu se vroia să aibă de-a face cu oameni mici.

Și primarii prezenți la întâlnire s-au interesat despre proiectul anunțat săptămâna trecută de minister „Satul European”. Potrivit acestora, deși este o idee bună, aplicarea este foarte complicată.

„O parte bună din primari am fost pedepsiți politic pentru că nu eram cu socialiștii sau cu partidul de la guvernare. Acum s-a anunțat proiectul „Satul European” și întreb cine din colegi au deja proiecte tehnice. Noi nu le avem, pentru că nu avem cu ce le achita. Un proiect tehnic pentru reparația unei grădinițe costă 234 de mii.”

Igor Grosu le-a promis celor prezenți că toate lacunele vor fi înlăturate, iar dezvoltarea localităților rurale este primordială pentru ei.

IGOR GROSU, Președintele Parlamentului: „Sunt linii de finanțare, care nu necesită proiecte tehnice, pentru că acesta este foarte costisitor. În cadrul proiectului puteți solicita bani pentru a dota o instituție, dar puteți solicita bani și pentru a realiza proiectul tehnic.

Tot în cadrul întâlnirii, Grosu a discutat și despre necesitatea deschiderii întreprinderilor industriale pentru a crea noi locuri de muncă, în special pentru tineri.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md