fbpx
21.1 C
Бэлць
luni, septembrie 25, 2023

/VIDEO/ Imaginează-ți că judecătorii te invită la un film în aer liber. Ce senzații au trăit mai mulți tineri din Bălți?

Citește și:

Un film bun și mult popcorn, într-o atmosferă relaxantă. Sunt trăirile a mai multor tineri, dar și ale angajaților Judecătoriei Bălți, care au vizionat în aer liber un film despre viața unei judecătoare. La pauză, tinerii au avut ocazia să discute cu magistrații despre problemele cu care se confruntă sistemul de drept din țara noastră şi provocările profesiei de judecător.

Participanții spun că au discutat fără ocolișuri despre activitatea instanței de judecată și au descoperit o altă latură a judecătorilor.

„Este un format interesant și nou. Am aflat multe lucruri noi. Cred că dacă s-ar organiza mai multe astfel de întâlniri ar fi foarte bine. Acest lucru le va permite oamenilor să cunoască cu ce au de lucru ei și cum totul se face. Oamenii vor avea mai multă încredere în sistem și vor înțelege cum totul funcționează”.

„O atmosferă foarte plăcută. Te relaxezi puțin, te odihnești de treburile cotidiene, de lucru. Cunoaștem multă lume nouă, cu ce trăiesc fiecare, ce interese au, poate aflăm ceva nou pentru noi. Este un format interesant”.

Potrivit angajaților sistemului judecătoresc, în urma acestui schimb de informații au ieșit la iveală mai multe neajunsuri ale sistemului, dar și soluții pentru ca acestea să poată fi înlăturate.

ANDREI RUSU, asistent judiciar: „Cred că are un impact doar pozitiv, pentru că societatea cunoaște despre justiție doar din auzite, dar acum cred că au posibilitatea de a interacționa, nu doar justițiabilii, dar anume tinerii, care au abilități mai bune, au posibilitatea să perceapă cum de fapt, suntem noi, angajații instanței”.

STANISLAV SORBALĂ, judecător:„Sunt binevenite astfel de activități, pentru că doar prin comunicare cu societatea, ei au ocazia de a cunoaște mai aproape sistemul judecătoresc, vor putea înțelege activitatea judecătorilor”.

Organizatorii au declarat că asemenea evenimente ajută la înlăturarea barierelor de comunicare dintre judecători și membrii comunității.

DIANA GROSU, președinta LEX XXI:„Un eveniment inedit pentru sistemul judecătoresc, am adus judecătorii în fața tinerilor, într-o atmosferă nouă. Vrem să discutăm cu judecătorii pe temă juridică, dorim la finalul acestui eveniment ca judecătorii să povestească, să își amintească spețe din experiența lor de judecător”.

Activitatea face parte din proiectul „Cunoaște instanța de judecată din localitatea ta”, implementat de organizația LEX -21 și finanțat de USAID Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Un mijloc de transport în valoare de 700 000 de lei a fost sechestrat de ARBI. Ce alte bunuri au fost indisponibilizate, săptămâna trecută

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului...

Şeful mafiei siciliene Matteo Denaro a murit

Celebrul şef al mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, capturat în ianuarie după trei decenii de când a fugit, a...
  sursa: cursbnm.md