fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ „Îmi trebuie urgent!” Cei mai „grăbiți” pietoni din Fălești s-au ales cu amenzi dis-de-dimineață

Citește și:

Nu doar șoferii primesc amenzi, dar și pietonii. Cei mai „grăbiți” locuitori ai orașului Fălești s-au ales cu amenzi dis-de-dimineață. Polițiștii de patrulare au atenționat cetățenii despre importanța respectării regulilor de traversare a străzilor. În doar două ore, polițiștii au amendat circa zece persoane.

„Eu n-aș fi trecut, că particip și eu, sunt implicat în lucrurile cu circulația, pur și simplu am ieșit brusc că îmi trebuia la biserică”.

„Așa s-a primit, îmi trebuia urgent la farmacie”.

Cei care traversează strada regulamentar salută inițiativa polițiștilor și spun că ar trebui să organizeze asemenea activități mai des.

„Mă bucur că au venit în oraș să mai facă regulă, că îi anină numai pe șoferi. Dar pietonii nu mai știu să treacă la zebră, să treacă pe unde trebuie”.

„Trebuie să știe și pietonii să meargă pe unde trebuie, să nu meargă prin mijlocul drumului”. 

Pietonii trebuie să fie mai atenți în primul rând, poliția au ale lor reguli care noi trebuie să le știm poate nu știm toți. Da, mă uit într-o parte în alta, după puterile mele, mulțumim”.

Iar unii spun că nu doar pietonii trebuie să fie în vizorul polițiștilor, dar și șoferii care nu acordă prioritate la treceri.

„Da, foarte, știți chiar la toate trecerile de pietoni că ei nu se opresc, eu merg cu nepoțica de mână și el merge nici nu se uită, eu sunt la jumate de zebră și el nu se uită la mine, atunci cum, să mă scuzați”. 

„La ziua de azi, ca să fiu sincer ar trebui mult mai mult să fie implicați angajații poliției, fiindcă toată lumea cunoaște cum mașinile s-au înmulțit”.

Șeful interimar al Serviciului de Patrulare din raionul Fălești a declarat că asemenea acțiuni vor fi întreprinse tot mai des.

STANISLAV CIOCAN – șef interimar serviciul Patrulare Sîngerei, Glodeni, Fălești: „În orașul Fălești au fost petrecute niște activități în vederea familializării pietonilor, șoferilor pentru respectarea cerințelor Regulamentului Circulației Rutiere. Pentru pietoni traversarea străzii numai la spațiile special amenajate la trecerile pietonale, pe timp de noapte la locurile iluminate”.

De la începutul anului 2022, în raionul Fălești au avut loc 26 de accidente în urma cărora 7 persoane au decedat, iar 36 au primit leziuni corporale

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md