fbpx
18.8 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ În Bălți ca într-o imensă baltă. Când plouă, drumurile din Bălți devin impracticabile

Citește și:

Sistemul de scurgere a apelor pluviale învechit le dă mari bătăi de cap bălțenilor. Aceștia se plâng că chiar și după o mică ploiță pe străzile din oraș poți să mergi cu barca. Autoritățile recunosc gravitatea problemei, însă spun că nu au banii necesari în buget pentru a o înlătura.

Chiar și pe drumurile recent reparate apa curge la vale formând zeci de „râulețe”.

„Da vouă vă place asta? Mai ales când se merge cu mașina, mașinile sunt la dreapta, la stânga, te stropesc, mie nu-mi place.”

„Sunt în adidași și nu pot să merg, picioarele sunt ude, acum stau afară sub ploaie cu picioarele ude, trebuie să plimb copilul. Drumurile să traversezi, gaură în gaură, băltoace, poate cu timpul se va schimba ceva.”

„Cred că nu se face la timp reparație, așa cred. Autoritățile cred că ar trebui mai mult să atragă atenția la acest lucru. Când sunt ploi e trist.”

Directorul Întreprinderii Municipale „DRCD” din Bălți, Serghei Juraveț, spune că pe undele porțiuni de drum din oraș bălțile se formează din cauza sistemului învechit de canalizare.

SERGHEI JURAVEȚ, director la ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți: „Atunci nu era planificat, totul a fost construit în vremuri sovietice, nu era planificat așa un debit mare de apă. Totul este vechi și se isprăvește, noi întreținem cum putem, dar să schimbăm totul, asta trebuie miliarde de lei.”

Pentru reparația și întreținerea drumurilor din Bălți, în acest an au fost alocate aproximativ 34 de milioane de lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md