fbpx
18.2 C
Бэлць
luni, iunie 24, 2024

/VIDEO/ În bucătărie la nea Costică Negrescu. Bărbatul gătește cu plăcere și din suflet

Citește și:

Constantin Negrescu din Albinețul Vechi, Fălești, este un bucătar iscusit.

 CONSTANTIN NEGRESCU, locuitor s. Albinețul Vechi: „Mie îmi place să fac așa ceva, îmi place să fac mâncare. La multe petreceri eu tot fac, chiar de vin sărbătorile de Paști, sărbătorile de Crăciun, eu mă amestec în toate. La multe femei chiar le place, ele spun: ia uitați-vă el face mai bine decât noi. Este un dar de la Dumnezeu. Nu toți pot așa ceva. Depinde de dispoziția omului, dacă el din tot sufletul face, mâncare se primește gustoasă și poți să servești pe cineva.”

Când vine postul, bărbatul nu mai gătește carne, lactate sau pește. Alege să facă mâncare din legume și boboase.

„Omul se teme că dacă ajunge în Postul Mare ori în alt post, dacă nu o să mănânce carne, i se pare că gata va slăbi și va pierde totul. Nu este corect. Este foarte bine de ținut post, trebuie de mâncat verdeață cât mai multă, iar dacă va slăbi oleacă, nu i nimic. De asta și organismul se simte mai ușurel, mai bine va merge și digestia.”

Pe timpuri lumea era mai ospitalieră. Omenii se întâlneau la mese și sărbători.

„Înainte cum era, foarte interesant. Aveam prieteni, cumetri, ne strângeam sâmbăta la unul, duminica la altul. Cealaltă sâmbătă din nou și toată luna era ocupată. La un pahar de vin, la o mâncărică gustoasă, la o fripturică, frigărui, la o zeamă.”

Constantin Negrescu cântă și la nai.

„Eu de la vârsta de 20 de ani am început a lucra ca director al Casei de Cultură în satul natal Albinețul Vechi, după serviciul militar. La Casa de Cultură mai erau niște instrumente de fanfară, de orchestră de muzică populară. Acolo era și un năiuț micuț. Cânt în orchestra Rapsozii Făleșteni, la Fălești, ca instrumentist la nai. Acum am 52 de ani de experiență. Trebuie să fii tare de caracter. Să nu devii pradă singurătății, să fii activ, să comunici cu oamenii, cu tineretul.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel...

Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri

O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie...
  sursa: cursbnm.md