fbpx
10.4 C
Бэлць
miercuri, aprilie 17, 2024

/VIDEO/ În ce condiții ar putea fi ajustat tariful la gaz. Vadim Ceban vine cu explicații

Citește și:

Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, susține că în sezonul 2023-2024, Republica Moldova va fi asigurată cu gaze naturale. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă.

Anul acesta, volumele de gaze naturale destinate necesităților consumatorilor SA „Moldovagaz” vor fi acoperite de SA Energocom și anume, pentru octombrie-decembrie 2023 – volumele planificate spre furnizare constituie circa 366 de milioane de m³ de gaze naturale, care pot fi majorate pâna la 439 de milioane de m³. Pentru ianuarie-martie 2024 – SA „Moldovagaz” s-a adresat către SA „Energocom” cu o solicitare de încheiere a contractului individual de livrare a gazelor naturale în volum total de 390 de milioane de m³.

Acesta a mai adăugat că tariful pentru gaz ar putea fi ajustat în anul 2024, în cazul în care prețul gazului va fi de 450 $ pentru mia de metri cubi.

„Dacă prețul la achiziție va fi de 550 de dolari, tariful va scădea cu 8 %., iar dacă se va ajunge să fie procurat cu 450 de dolari, putem vedea anumite schimbări a tarifului la nivel de 20 %-21 %”, a declarat Vadim Ceban.

 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/METEO/ Ploi pe întreg teritoriul țării. Câte grade vor fi astăzi

Pentru astăzi, 17 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează ploi pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de...

Un ucrainean torturat de ruși cu electroșocuri a depus o plângere pentru crime de război în Argentina

Un ucrainean a depus o plângere penală la un tribunal din Argentina împotriva forțelor de ocupație ruse care l-au...
  sursa: cursbnm.md