fbpx
14.2 C
Бэлць
marți, aprilie 16, 2024

/VIDEO/ Încă o lovitură pentru bugetul municipal Bălți. Trotuarele proaspăt renovate necesită din nou bani pentru reparație

Citește și:

Bugetul municipiului Bălți va suporta încă o lovitură neprevăzută. Pavajul nou instalat pe mai multe străzi din oraș este deteriorat, pentru că angajații Apă Canal sunt nevoiți să repare sau să schimbe țevile ruginite de apă. Totul pentru că înainte de a fi executate lucrările de construcție a trotuarelor, proiectul nu a fost consultat cu administrația furnizorului de apă.

VITALIE UNGUREANU, director tehnic Î.M Regia Apă Canal Bălți: „Au fost construite mai multe drumuri și trotuare, care coordonate nu au fost cu întreprinderea. Dat fiind faptul că acolo sunt țevile de 30-40 de ani, sunt țevi deja care necesită schimbate. Locatarii municipiului observă că noi mergem din urmă și rămânem ca cei mai răi că deteriorăm, dar aici trebuie să alegem, ce facem, deconectăm și lăsăm orașul fără apă sau suntem nevoiți să deteriorăm aceste trotuare, pentru că țeava trebuie reparată.”

Pavajul de pe strada 31 August, strada Păcii și de pe strada Ștefan cel Mare are de suferit cel mai mult.

ALEXANDR PETKOV, primar de Bălți: „Mai multe asfaltări și pavaj au fost făcute în scop electoral fără ca să se gândească la consecințe, fără ca să fie consultați cei are dețin rețelele de apă, în special, rețelele inginerești. Acum în momentul când apar probleme, vom fi nevoiți să căutăm ban din bugetul municipal. Înafara de faptul că noi am achitat din credit, încă o dată subliniez, din credite, noi acum o să trebuiască să achităm încă o dată. Orice lume care a fost implicată, oricine trebuie să răspundă pentru acțiunile și inacțiunile lor.”

Locuitorii își fac griji că banii care puteau fi investiți în alte domenii, vor fi cheltuiți pentru reparația repetată a trotuarelor.

„Deja au început iaca, bani cheltuiți așa în aer știți, eu așa aș zice, în loc să facă unde trebuia, iată au făcut aici și degeaba au făcut. O să umblăm iar prin râpi, o să fie iar șanțuri, dacă o să facă, de făcut trebuie, că dacă nu o să schimbe țevile, o să fie de dincolo scurgeri de apă, iar sunt cheltuieli.”

„Aici nu ai ce gândi, trebuie totul să se planifice. Dacă nu au planificat, atunci trebuie să caute bani.”

„Desigur că îmi pare rău, văd că acolo peste două intersecții ceva pavaj reparat au dezvelit, cred ca acum să strice, nu e cea mai bună soluție, mai bine să fie lăsat cum este și să fie montat numai unde trebuie, așa măcar o parte din trotuar se va păstra.”

Autoritățile au contractat, anul trecut,  cu 19 milioane 685 mii de lei o companie, pentru renovarea trotuarelor de pe strada 31 August, pe tronsonul, Ștefan cel Mare spre strada Mircea cel Bătrîn, dar și cele de pe străzile Vasile Lupu, Chișinău și Sadoveanu.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/DOC/ Scandal la Consiliul Raional Fălești. Cine totuși este președintele raionului

Scandal la Consiliul Raional Fălești. Potrivit unei decizii emisă astăzi de unii consilieri, actualul președinte Vadim Roșca din partea...

Zelenski, apel către Occident: „Încetaţi să mai toleraţi terorismul rusesc!”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat un apel ţărilor occidentale să aplice mai eficient sancţiunile instituite împotriva Rusiei pentru...
  sursa: cursbnm.md