fbpx
25.2 C
Бэлць
miercuri, iunie 19, 2024

/VIDEO/ Încă un gest de solidaritate și implicare. Cu ajutorul diasporei, la Tîrnova, Edineț, a fost reparat gimnaziul din localitate

Citește și:

Nu uită niciodată de unde au plecat. Locuitorii din Tîrnova, raionul Edineț, stabiliți cu traiul în alte țări, încearcă să-i susțină pe cei de acasă cum pot. Datorită implicării lor, în acest an în localitate s-a reușit renovarea acoperișul gimnaziului.

Primărița satului Târnova, Cornelia Rusu, spune în urma unui sondaj votat de oamenii plecați în străinătate, s-a decis restaurarea acoperișului de la gimnaziu, unde a contribuit inclusiv și diaspora.

CORNELIA RUSU, Primărița satului Tîrnova, raionul Edineț: „Dar 1+3 „Diaspora acasă reușește”, suntem a doua ediție în localitatea noastră, în acest an în urma unui sondaj din localitate, locuitorii, dar și reprezentanții diasporei au votat că ceea ce doresc să renoveze în localitate, să implementăm în localitate, este vorba despre renovarea acoperișului la gimnaziu. Pe parcurs însă identificând și alte finanțe, în specia ambasada Poloniei cu 25.000 mii de euro și astfel în acest an am reușit să renovăm acoperișul de la gimnaziul Tîrnova.”

Acoperișul vechi și deteriorat al școlii a fost înlocuit cu unul nou și modern. Această renovare va proteja clădirea de intemperii și va asigura un mediu sigur pentru elevi.

DINU LUPULEAC, Directorul gimnaziului Tînova, raionul Edineț: „Proiectul este destul de important, fiindcă ultima perioadă foile de ardezie erau cam vechi, erau unele locuri anume la galerie unde curgea, unde necesita schimbare, prin intermediul și prin colaborare cu Administrația Publică Locală, prin proiectul Dar +3, am reușit să renovăm tot acoperișul cu suprafața de 1200 metri pătrați. – Cât de binevenită este susținerea diasporei? Este foarte binevenită, fiindcă singuri nu am fi putu reuși.”

Locuitorii din Tîrnova spun că acest proiect demonstrează cât de importantă este colaborarea între diasporă și comunitatea locală. sunt mulțumiți de ajutorul oferit din partea diasporei, dar și despre alte proiecte finanțate din străinătate.

„Tare mult, diaspora contează foarte mult, mulțumim diasporei. Se stăruie pentru oameni, se stăruie și face, se cunoaște omul că face pentru săteni.”

„Este foarte bine, e foarte bine, minunat, nici cuvinte nu am. Aici au făcut pentru ca să joace, să aibă unde se odihni, în partea rusă a pus scrânciob pentru copii tot.”

„S-au făcut foarte multe, și la școală, și la casa de cultură, și la grădinița din sat, și la primărie, oriunde ai face o plimbare prin sat se vede urme, sa schimbat multe.”

„Perfect, condiții moderne și totul făcut la treabă 0.31 MUSCA 0.43 Este foarte frumos satul nostru, mă bucur și sunt mândru că sunt locuitor al satului Tîrnova.”

În gimnaziul din satul Tîrnova, raionul Edineț învață aproximativ 150 de elevi, instruiți de 17 cadre didactice.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni

Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat...

/VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus

Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am...
  sursa: cursbnm.md