fbpx
13.1 C
Бэлць
duminică, aprilie 14, 2024

/VIDEO/ „Înseamnă că mergem spre bine!” Ce spun locuitorii din nordul țării despre Summitul Comunității Politice Europene

Citește și:

Să afle întreaga lume despre noi!- asta exclamează locuitorii din nordul țării atunci când vorbesc despre Summitul Comunității Politice Europene, care va avea loc la 1 iunie 2023 în Republica Moldova. Oamenii spun că sunt mândri că țara noastră va găzdui atâția oficiali. Ei sper că evenimentul ne va apropia și mai mult de integrarea în Uniunea Europeană.

„Mă mândresc cu președinta țării, mă mândresc cu poporul moldovenesc, care este deștept și care înțelege că unica cale a poporului moldovenesc, este numai Uniunea Europeană.”

„Trebuie să ne mândrim, înseamnă că mergem spre bine.”

„Ne pare bine, poate vom intra și noi în Uniunea Europeană. Este o mândrie pentru noi? Da, este, este.”

Moldovenii sunt siguri că evenimentul la fi la nivel, iar cei 50 de președinți și șefi de state și guverne europene vor rămâne uimiți de ospitalitatea țării noastre.

„Eu cred că aceasta va fi frumos și bine, poporul nostru moldovenesc foarte bine primește oamenii, eu cred că aceasta este bine pentru Moldova, să pătrunzi în Uniunea Europeană este minunat. Da, eu mă mândresc că în țara noastră vor veni așa oameni, este foarte bine, pentru țara noastră este minunat.”

„Eu cred că o să fie spre bine, că toată lumea tinde spre Europa și aș crede că nu este lucru rău, numai să fie bine și pace.”

„Am păreri foarte bune, fiind-că țara noastră o să fie cunoscută în toată lumea cred că după așa eveniment. Multe se vor schimba, în primul rând cred că vom avea acces liber să ne ducem în orice țară care dorim, fără vize, fără pașapoarte europene, doar cu buletinele noastre.”

„Foarte bună părere, eu sunt pentru aceea ca să mergem în Uniunea Europeană, să mergem cu lumea civilizată, cu lumea cultă, acolo este locul nostru 0.16 Bravo Maia Sandu, eu mă mândresc că avem așa un președinte, bravo.”

Precizăm că Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.

Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Noi așezări de tip cenușar din epoca bronzului, descoperite în raionul Soroca

Noi așezări de tip cenușar au fost descoperite la doi kilometri de localitatea Căinarii Vechi din raionul Soroca. Potrivit...

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să-i declare

O femeie a încercat să scoată din țară 26.000 de euro, fără să îi declare. Incidentul a fost înregistrat...
  sursa: cursbnm.md